Google, Windows 10'daki Önemli Bir Açığı İfşa Ederek Microsoft'u Çıldırttı!

2
1
0
0
0
Google, Windows 10'daki Önemli Bir Açığı İfşa Ederek Microsoft'u Çıldırttı!
Google’ın kendi blogu üzerinden Windows 10’daki bir açığı ifşa etmesi üzerine Microsoft, Google’ın açığı ifşa edip kullanıcılarını tehlikeye soktuğu gerekçesiyle suçladı

İşletim sistemlerine düzenli olarak gelen güvenlik güncellemeleri ile belirlenen açıklar kapatılarak kullanıcıların sürekli olarak güvenli olması sağlanır. Bu sebeple de her işletim sisteminde gelen güncellemeyi indirip cihazınıza kurmak önem taşır.

Bu bağlamda gerek Android, gerek Windows gibi platformlar yaptıkları güncellemeler ile kapanan açıkları ve bu açıkların önemini açıklarlar. Fakat, geçtiğimiz günlerde Google tarafından paylaşılan bir blog postunda Windows 10’daki ciddi bir açıktan bahsedilmesi, hatta açığın nerede olduğunun net bir biçimde açıklanmış olması Microsoft’u rahatsız etti.

Net bir biçimde ifşa olduğunu iddia eden Microsoft, Google’ı bu açığı kendilerine bildirmek yerine blog ile tüm dünyaya duyurmanın ve hatta açık ile ilgili detayları vermenin kötü niyetli kişilere yol gösterdiğini, bu sebeple tüm Win10 kullanıcılarını net bir biçimde tehlikeye attığını iddia etti.

Aslına bakarsanız bu konuda Microsoft haklı. Google belki açığı Microsoft’a bildirip uyarmak amacıyla bu postu paylaşmış olsa da hacker camiasına da açığı göstermiş olduğu için Google’ın bu blog postu ile Microsoft’un bahsettiği gibi tüm Win10 kullanıcıları tehlike altına girdi. Bu sebeple Microsoft’un söz konusu açığı en kısa sürede kapatıp güncelleme yayınlaması gerekecek.

Söz konusu postu da buradan görebilirsiniz.

2
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
1
0
0
0