Google, Yeni Yöntemiyle Akıllı Telefonları Güvenlik Anahtarına Dönüştürüyor

14
6
2
2
0
Google, fiziksel güvenlik anahtarı kullanamayan kullanıcıları için akıllı telefonunu güvenlik anahtarına dönüştürme özelliği geliştirdi.

Pek çok kişi Google servislerinin güvenliğinden şüphe eder. Fakat Google, özellikler siber korsanlara karşı güvenliğinizi en üst seviyede tutmak için pek çok farklı güvenlik önlemi sunmaktadır. Şirket, karmaşık şifrelerin yanı sıra iki adımlı doğrulama ve fiziksel güvenlik anahtarları için destek sunmaktadır. İki adımlı doğrulama neredeyse herkes tarafından kullanılsa da fiziksel güvenlik anahtarlarının geniş bir kullanıcı kitlesi tarafından kullanıldığını söylemek zor.

Google, yeni geliştirdiği bir özellik sayesinde kullanıcıların akıllı telefonlarını bir güvenlik anahtarına dönüştürmesini mümkün kılıyor. Fakat bunun gerçekleşebilmesi için telefonunuzun Android 7.0 veya üzeri bir işletim sistemine sahip olması gerekiyor. Ayrıca hesabınızda iki adımlı doğrulama muhakkak etkinleştirilmiş olmalı. Girişi Chrome tarayıcı üzerinden gerçekleştiriyor olmanız da bir başka koşul. Ayrıca güvenlik anahtarının çalışabilmesi için giriş yaptığınız bilgisayarın bluetooth özelliğinin açık olması ve Windows 10, Chrome OS veya macOS işletim sistemlerinden birini kullanıyor olması gerekiyor.

Akıllı telefonunuzu bir güvenlik anahtarına dönüştürmek için öncelikle güvenceye almak istediğiniz Google hesabının akıllı telefonunuzda yapılandırıldığından emin olmanız gerekiyor.  Daha sonra yukarıda belirttiğimiz işletim sistemlerinden birinde çalışan bilgisayarınızdan Google hesabınıza giriş yapın ve Google hesabı> Güvenlik> 2 Adımlı Doğrulama> Güvenlik Anahtarı> Güvenlik Anahtarı Ekle adımlarını takip edin. Açılan seçeneklerden Google hesabınızın yapılandırıldığı telefonu seçebilirsiniz.

Hepsi bu kadar. Artık akıllı telefonunuz sizin için bir güvenlik anahtarına dönüşmüş durumda. Google hesabınıza giriş yapmak istediğinizde telefonunuza bir istek gelecek. Doğrulama sağlandıktan sonra Google hesabınıza güvenli bir şekilde giriş yapabileceksiniz. Böylece Google hesabınızın siber korsanlar tarafından taciz edilmesi sorunu da neredeyse tamamen ortadan kalkmış olacak.

Kaynak : https://news.softpedia.com/news/how-to-use-an-android-phone-as-a-security-key-for-google-accounts-525645.shtml
14
6
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
14
6
2
2
0