Google, Evsiz İnsanların Yüz Verilerini Almakla Suçlandığı Programı Sonlandırdı

35
4
2
2
1
Geçtiğimiz gün Google hakkında oldukça büyük bir skandal ortaya çıkmıştı. Şirket, beş dolarlık hediye çeki karşılığında evsiz insanların yüz verilerini toplamakla suçlanıyordu. Son haberlere göre Google, bu programını sonlandırdı.

Geçtiğimiz günlerde Google’ın büyük bir skandalı ortaya çıkmıştı. Şirket, Pixel 4’ün yüz tanıma sistemini geliştirmek için saha çalışmaları yapıyordu. Fakat anlaşmalı şirketlerden biri olan Randstad kurumu, evsiz insanların yüz verilerini kaydetti ve hatta üniversite öğrencilerini yüzlerini kaydettikleri hakkında bilgilendirmedi.

Dün New York Times’ta yayınlanan bir habere göre Google, bu programını sonlandırdı ve Daily News’ün ortaya çıkardığı hikaye hakkında soruşturma başlattı. Google, tam detayları vermese de Daily News’de adı geçen Randstad kurumuyla işbirliği yaptığını doğruladı. Ayrıca şirket, ortaya çıkan detayları ‘rahatsız edici’ bulduğunu açıkladı.

google evsiz insanlar

Bahsi geçen şirket, Google’ın Atlanta’daki yüz tanıma faaliyetlerini gerçekleştiriyordu. İddialardan sonra Atlanta şehir avukatı Nina Hickson, Google’a sert dil içeren bir mail yollamıştı. Nina Hickson’ın yolladığı mail şu şekildeydi:

Halkımızın en savunmasız bireylerinin şirketinizin ticari çıkarlarını ilerletmesi için alet edilmesi olanağı son derece endişe verici. Eğer bu iddiaların bir kısmı dahi doğruysa bu konu hakkında nasıl düzeltmeler yapacağınızı duymak istiyoruz.

Daily News’ün ortaya çıkardığı iğrenç faaliyetler hakkında bir şey daha vardı. Randstad, Atlanta’ya gönderdiği görevlilerden özellikle siyahi evsiz insanların yüzlerini taramalarını istedi. Bu hikayeyi ortaya atan kişi, aynı zamanda emrin verildiği zamanda Google çalışanının orada bulunmadığını da aktardı.

Kaynak : https://www.theverge.com/2019/10/4/20899612/google-suspend-pixel-4-facial-scan-atlanta-randstad
35
4
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
35
4
2
2
1