Google'ın Yüz Verilerini Almak İçin Evsizleri Kandırdığı Ortaya Çıktı

120
6
4
1
0
Google’ın yüz verileri toplamak için evsiz insanları kandırdığı bir çalışmayı yaptığı ortaya çıktı. Yüz verilerinin yalan söylenerek alındığına dair rapor New York Daily’de yayınlandı.

Google’ın Pixel 4’ün yüz tanıma sistemini geliştirmek için birkaç ay önce rastgele insanlardan yüz verilerini 5 dolarlık bir hediye kartı karşılığında istediği ortaya çıktı. New York Daily’de yayınlanan yeni bir rapor, Google’la anlaşmalı olarak çalışan şirketlerin, teknoloji devini temsil ettiklerini belirtmeden açıkça evsizleri ve koyu tenli insanları hedef aldığını ileri sürüyor. 

New York Daily’de yayınlanan raporda, Atlanta’daki insanları hedef alan Randstad adında bir kurum suçlandı. İddiaya göre Randstad, evsiz insanların yüz verilerini kaydetti. Üniversite öğrencilerine de çalışmada yüz verilerini kaydettikleri söylenmedi. 

google yüz verisi

Daily News’e konuşanlara göre Google’a bağlı olarak çalışan şirketler, insanlara gizlice yüz verilerini kaydeden Snapchat benzeri bir selfie oyunu oynamalarını istediklerini söylediler. Çalışmada bulunan bir çalışan, Randstad’ın kendilerinden insanların yüz verilerini insanlara söylemeden kaydedecekleri bir işi sipariş ettiğini söyledi. Görevli, “Ekranda bir video çekildiği halde, bize video olduğunu söylemememiz söylendi” dedi.

Randstad’da kiralık işçilere açıkça rıza şartlarına uymaları ve insanların şüphelenmesi halinde uzaklaşmaları söylendi. Randstad’da çalışan eski çalışanlardan biri, kullanıcıyı “selfie oyununun” arkasındaki asıl amacı bilmekten alıkoyacak bir diyalog konusunda eğitildiklerini söyledi.

google yüz verisi 2

Randstad’da geçici olarak çalışan işçi, “Asıl işimiz, işi olabildiğince çabuk halletmek ve insanların mümkün olduğunca dikkatinin dağılması için temelde duyusal bir aşırı yükleme yapmaktı. Bu yüzden insanların ne olup bittiğini anlayacak zamanı olmadı” dedi. 

Daily News’te yayınlanan rapor, Google’ın Randstad’ın yüz verisi toplama politikalarını bilip bilmediğinden emin değil. Ancak rapor, bir Google yöneticisinin, yüklenicilere yüz verilerini çeşitlendirmek için koyu tenli insanların peşinden gitmeleri konusunda talimat verdiğini kabul ettiğini belirtiyor. 

google yüz verisi 3

Google’la anlaşmalı olarak çalışan şirketlerin insanların yüz verilerini toplamak için yasal olmayan yolu kullandıkları açık. Google, herhangi bir projeyi gerçekleştirmek için hilecilik ve yasa dışı yolların benimsenmemesini sağlamalıdır. Kullanıcıların kafasında gizliliğin en önemli soru olduğu bu gibi bir alanda uygulanan bu yöntemler, kullanıcıların şirketlere güvenmesini zorlaştıracaktır. 

Kaynak : https://fossbytes.com/google-tricked-homeless-people-selling-their-facial-data/
120
6
4
1
0
Emoji İle Tepki Ver
120
6
4
1
0