GoPro'ya LCD Ekran Takmanızı Sağlayacak GoPro 8 Aksesuarı Ortaya Çıktı

10
1
1
1
0
Alman web sitesi WinFuture, yakında tanıtılacağı düşünülen GoPro Hero 8 için bazı görüntü ve teknik özellikleri kesinleştirdi. WinFuture'ın doğruluğunu öğrendiği sızıntılar, geçen ay gerçekleşmişti.

Su altı ve aksiyon kamerası denildiğinde akla gelen ilk isim olan GoPro firması, bu alanda çok ciddi işler başarıyor. Her sene yenilediği Hero serisinin son üyesi olacak olan Hero 8, geçtiğimiz ay ilk kez ortaya çıkmış ve aksesuarlar hakkında birkaç fikrimiz olmuştu.

Harici mikrofon, harici ışık ve harici LCD ekranı gösteren görüntüler birçok insanı heyecanlanmıştı. Şimdi ortaya çıkan raporlara göre ise, mevzubahis aksesuarların aksiyon kamerasına bağlanması için "medya modülü" adı verilen bir bölüm kullanılacak.  Bu bölümde biri üstte diğeri ise yanda olmak üzere iki adet flaş yuvası (hot shoe) var.

Medya Modülü'ne farklı parçalar takılabilecek

gopro 8

Yukarıdaki fotoğraftan da görebileceğiniz üzere GoPro'yu çok daha işlevsel hale getiren bu cihazın dahili bir mikrofonu da var. Elbette bu mikrofonu kullanmak zorunda değilsiniz, zira harici mikrofon, harici ışık ve harici LCD ekranı aynı anda modüle takabiliyorsunuz. Böylece çok daha kaliteli sonuçlar elde edebilirsiniz.

gopro hero 8

Bunların yanında, WinFuture'ın elde ettiği bilgilere göre GoPro yeni cihazı için 'Floaty' adını verdiği bir başka aksesuar üzerinde de çalışıyor. Bu aksesuar cihazda bir dolgu maddesi görevi görüp ekstra koruma sağlarken aynı zamanda suda batmasını engelliyor.

Tripod noktası katlanabilecek

gopro hero 8

Bildiğiniz üzere, GoPro cihazları standart tripod yuvalarından farklı bir tripod bağlantısına sahip. Aksiyon kameraları için tasarlanmış bu bağlantı, standart bağlantıya göre çok daha kaba. Bunun üzerine de düşünen şirket, bu kısmı en sonunda yanlara katlanabilecek şekilde değiştirmiş. Böylece kullanmadığınız zaman kameranın altında bir fazlalık olmuyor.

Bu değişikliklerin ötesinde, GoPro 8 hakkında bildiklerimiz, cihazın GoPro 7 ile oldukça benzer olacağını söylüyor. Cihaz selefiyle aynı boyutlarca olduğu gibi aynı bataryayı da kullanacak. saniyede 60 kare 4K video çekebilecek olan kameranın sensörü ise 12 MP olacak. Sabit video çekmek içinse HyperSmooth 2.0 teknolojisi, selefinde olduğu gibi bu cihazda da mevcut olacak.

Kaynak : https://petapixel.com/2019/09/12/leaked-gopro-hero8-photos-and-specs-reveal-media-module-accessory/
10
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
10
1
1
1
0