Görevimiz Tehlike Filminden Esinlenen Hırsızlar, Best Buy Mağazasını Soyup Soğana Çevirdi!

28
4
2
2
0
Görevimiz tehlike filmindeki yüksekten salınan bele bağlı teli kullanan hırsızlar, Best Buy'ın bir şubesinden 100 bin dolarlık Apple ürününü çaldı.

Apple'ın yükte hafif, pahada ağır ürünler üretmesi hırsızların hedefi olmasına sebep oluyor. Bazı hırsızlar kolayca yakayı ele verirken, bazıları da Hollywood vari enteresan planlarla başarıya ulaşıyorlar. Son vaka ise Georgia eyaletinin Dunwoody şehrinde gerçekleşti.

BestBuy mağazasını soymak için Görevimiz Tehlike filmindeki meşhur Tom Cruise sahnesine benzer bir planla işe başladılar. BestBuy'ın tepesinden bir delik açan hırsızlar, telle aşağıya sarktılar. Ancak bu yeterli değildi. Apple ürünlerinin bulunduğu bölme kilit aldında bulunduğu için; bir hazne de aşağıdan bölgeye açtılar. Bu sayede Apple ürünlerini omuzlayan hırsızlar, geldikleri tavan arasından kayıplara karıştı.

Yukarıdan da görebileceğiniz Tom Cruise sahnesini bire bir kopyalayarak kaçan hırsızlar halen aranıyor. Bu vaka son yıllarda yaşanan ikinci Apple soygunu olarak kayda geçti. Geçtiğimiz yıl, hırsızlar UPS kamyonundaki 370 bin dolarlık iPhone X'i çalarak kaybolmuştu.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/thieves-rappel-mission-impossible-style-to-steal-100k-in-apple-goods-from-best-buy/
28
4
2
2
0
Emoji İle Tepki Ver
28
4
2
2
0