Gorilla Glass 5, Beklenilenden Daha Dayanıklı Çıktı

1
1
0
0
0
Gorilla Glass 5 için çıkan test videolarında dayanıksız gibi gösterilmesinin ardından söz konusu videonun hatalı olduğu ortaya çıktı.

Samsung'un baş belası haline gelen Galaxy Note 7 ile ilk kez kullanılan Gorilla Glass 5, düşmeye karşı dayanıklılığıyla idiialı bir girişte bulunmuştu. Düşürmek neyse de, daha telefonun çıktığı ilk günlerde YouTube üzerinde ekrana çizilme testi yapan bir vatandaş, telefonun daha 3 birim sertlikte çizildiğini bizlere göstermişti. Bunun hemen arkasından Corning yetkililerinden açıklamalar gelmiş, testte bir işler olduğunu söylemişlerdi.

 

 

Gorilla Glass camlar, söylendiği üzere 3. ve 4. nesillerinde 5-6 birim civarı sertlikte çizilmeye başlıyordu. En yeni çıkan Gorilla Glass 5’in ise 3 birimde çizilmesi herkesi hayretler içinde bırakmıştı. Bunun ardından videoyu çeken kişi de bir sorun olduğunu anlamış olacak ki, test için kullandığı ekipmanlardan yeni bir paketi açıp onunla testi yapmış. Bu testte gerçek sonuç ortaya çıkmış ve telefon 6 birimden sonra çizilmeye başlamış.

Gerçek sonucu ortaya çıkardıktan sonra bunu bir düzeltme videosu şeklinde tekrar yayınlayan kullanıcı, ilk testin neden öyle sonuç verdiğini de çözmüş. Kullandığı test ekipmanlarının ucunu sivrileştirmek için kullandığı zımpara taşından test aletine geçen mikro parçacıklar, bu aletin sertliğini 3 birimden 9 birime taşımış ve ekrana bu yüzden zarar verebilmiş. 

Videosunun sonunda da herkesten özür dileyip bundan sonraki tüm testlerinde yeni alınmış sıfır ekipman kullanacağını söyleyerek dürüstlük puanını kazanan Youtube kullanıcısı, gönüllerin kahramanı oldu. Ancak aynı zamanda Corning'in bu adam ile iletişime geçerek belli bir para döndüğü söylentileri de haliyle ortaya çıktı. Hangisi doğrudur tam olarak bilemiyoruz, ama zaten piyasadan çekilmiş olan Note 7'ye ait bizim yaptığımız sağlamlık videosunu da aşağıdan görebilirsiniz.

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Gorilla-Glass-5-test-gets-redone-nope-Note-7-doesnt-scratch-easily-video_id86392
1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0