Görünmeyeni Görmemizi Sağlayan 5 İlginç Teknoloji

0
0
0
0
0
Bu 5 cihaz ve uygulama ile görünmeyeni görmeniz, duyulmayanı duymanız, bilinmeyeni bilmeniz mümkün hale geliyor.

İnsanlar olarak hissettiğimiz ama göremediğimiz ya da varlığından bile haberdar olmadığımız şeyler var. Bunun gibi sınırlı algılar insanlığımızın temelinde var. Teknoloji sayesinde göremediğimizi görmemiz duyamadığımızı duymamız mümkün hale geliyor. Bunun gibi teknolojileri kullanan 5 uygulama ve araç ise şu şekilde sıralananabilir;

1. Oakley Prizma Lensler

Bu prizma lensler, basit ama önemli bir şeyi sağlıyor. Renk keskinliği. Çıplak gözle baktığımızda ne olduğunu doğru düzgün anlayamadığımız görüntüler, örneğin bir kar manzarası, bu lensin görüşünde kesinlikle daha detaylı ve düzgün görünüyor. Lensin diğer bir özelliği ise görüşü keskinleştirmesi. Bu sayede her ortamda kullanım için tasarlanmış lensler ile hareketli objeler gibi takibi ve görüşü zor nesneleri izlemek kolaylaşıyor.

2. Seek Thermal Termal Görüntüleyiciler

Hissedebildiğimiz ancak gerçek anlamda gözümüzle göremediğimiz ısı, bu telefonumuza taktığımız termal kameralar sayesinde görülebilir oluyor. Bu cihaz sayesinde akıllı telefonunuza yüklediğiniz uygulama aracılığıyla yiyeceklerin sıcak olup olmadığını, oda kapınızın ne kadar iyi yalıtıldığını vs. keşfetmeniz mümkün.

3. Dark Sky Meteoroloji Uygulaması

Yağmur yağma ihtimalinin olup olmadığını gökyüzüne bakarak belki söyleyebiliriz. Ama yağıp yağmayacağını söylememiz mümkün değil. Uygulama bunun yanında isterseniz de size uydu fotoğraflarıyla bulutların durumunu gösteriyor.

4. Life Scanner Uygulaması

Her gün bizimle birlikte yaşayan, etrafımızdan geçen, yemeğimizde bulunan, vücudumuzda olan bir çok yaşam formuyla karşılaşıyoruz. Bu yaşam formlarının bırakın adını bilmeyi, varlıklarından haberdar olmadığımız milyarlarcası her gün etrafımızda. Bu uygulama sayesinde bu görünür ya da görünmez yaşam formları hakkında bilgi sahibi olup kendimizi geliştirebiliyoruz. Bir nevi gerçek hayatın Pokédex’i diyebiliriz.

5. RF-Capture Görüntüleyici

Duvarların arkasını görmek şüphesiz bizler için mümkün değil. Geçtiğimiz zamanlarda MIT tarafından yapılan araştırmaların bir ürünü olan bu cihaz, bildiğimiz Wi-Fi dalgalarını bir duvarın arkasına yollayıp oradaki insanın hareketlerini, vücudunu görebiliyor. Bununla kalmayıp iki farklı insanı birbirinden ayırt edebiliyor. Hatta el yazısı yazarken takip edip kimlik tespiti bile yapabiliyor.

Bu uygulamalar ve cihazlar aracılığıyla görünmeyeni görmeniz, farklı alemlere gitmeniz mümkün oluyor.

Kaynak : http://mashable.com/2016/10/16/see-the-unseeable-technology/#J8uVboob3kqj
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0