GPU’lar Artık Kötü Amaçlı Yazılımlarla da Mücadele Edecek

11
6
2
0
0
Bilgisayar üzerinde görüntülenen grafik ve metinlerin oluşturulması sırasında ekran ve işlemci arasında görev yapan dönüştürücü olma görevini üstlenen GPU’lar, artık yeni bir işlev için daha kullanılacak.

Intel yöneticileri geçtiğimiz günlerde, ünlü Spectre ve Erime Geceme güvenlik açıklarını ortadan kaldırmak için işlemcilerini yeniden tasarlayacaklarını duyurdu. Bununla birlikte şirketin işlemcileri için tek planı da yeni bir tasarım değil. Tasarımın yanı sıra GPU’lara yeni bir amaç daha yükleyecek olan şirket, işlemcilerini kötü amaçlı yazılımlara mücadele için kullanacak

Hızlandırılmış Bellek Taraması ve Gelişmiş Platform Telemetri sistemleri adı verilen yapıları içerecek olan sistemler, yeni bir teknoloji ürünü olarak gözleniyor. İlk olarak virüsleri tespit etmede yardımcı olacak olan GPU’lar, bellek tabanlı saldırıları algılama görevini devretmeye izin verecek. Buna ek olarak daha etkili bir performans sergileyecek olan GPU’lar, daha da az güç tüketecekler.

Bu noktada şirketin yaptığı açıklamaya göre, kötü amaçlı kodlar sabit diskte bulunduğunda gizlenebilir veya sadece şifrelenebilir. Reddit kullanıcıları ise bu çözümün oyunlar sırasında veya güçlü vektör grafik editörleri kullanımdayken, sistem verimliliğini artırması gerektiğini de savunuyorlar. Bu şekilde serbest kalan CPU kaynakları, kötü amaçlı yazılımların taranmasına odaklanmak yerine başka görevlerde de kullanılabilecektir.

Öte yandan duyuruya cevap veren bir Reddit kullanıcısı, Kaspersky Lab’ın da benzer bir amaçla grafik işlemcileri kullanmayı düşündüğünü belirtti. Basit bir şekilde gerçekleşecek olan olayda, şüpheli bir dosya veya açıkça zararsız olan bir belge bulunduğunda, nesne Lab’e yüklenir ve defalarca taranır. Risk değerlerinin belirlenmesi sonrasında ise nesnenin zararlı veya zararsız olduğuna karar verilir.

Kaynak : https://betanews.com/2018/07/26/gpus-have-a-new-job-combating-malware-attacks/
11
6
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
6
2
0
0