Greta Thunberg'in Fotoğrafları Şimdi de İş Yerlerinde: İşte Nedeni

132
17
4
2
1
Geçtiğimiz ay hayatımıza giren ve Türkiye'yi BM'ye şikayet eden Greta Thunberg, gündemden düşmüyor. 16 yaşındaki küçük kızın fotoğrafları şimdi de İsrail'deki bazı iş yerlerine yerleştirildi. İnsanlar, bu sayede plastik kullanımından uzak tutulmaya çalışılıyor.

Bir süre önce sizlerle, 16 yaşındaki İsveçli bir kız çocuğundan, Greta Thunberg'den bahsetmiştik. Bu küçük kız, Birleşmiş Milletler'de yaptığı bir açıklamada aralarında Türkiye'nin de olduğu bazı ülkeleri iklim değişikliği konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmediğini ifade etmiş ve bu ülkeleri Birleşmiş Milletler'e şikayet etmişti. Bu olay kısa bir süre içerisinde büyük ses getirmiş, kimileri desteklerken kimileri ise eleştirmişti.

16 yaşındaki "aktivist" uzunca bir süre gündemde kaldı. Tam unutuluyordu ki tuhaf bir şekilde yeniden haberlerin konusu oldu. Öyle ki İsrail'deki bazı iş yerlerinde, bu genç aktivistin fotoğrafları asıldı ve bunun yapılmasındaki amacın insanları plastik kullanımından uzak tutmak olduğu ifade ediliyor. Bu iddialar, bazı görüntülerle de sosyal medya üzerinden ispatlanmış durumda.

Greta Thunberg

Greta Thunberg'in fotoğrafları, özellikle de plastik mutfak malzemelerinin (plastik bardak veya çatal vs.) yanlarına koyuluyor. Üstelik bu fotoğraflara "Emin misin?", "Bu ne cüret?", "Beni duyuyor musun?" gibi yazılar ekleniyor. Böylelikle insanların, çevre hakkında daha çok düşünmeleri sağlanıyormuş. Ancak olay sadece bununla da sınırlı değil.

Greta Thunberg

Olayın dikkat çekici bir diğer yanı ise Thunberg'in bakışları. İsrail'deki bazı insanlar, Thunberg'in bakışlarının insanları korkutacağını ve bunun da plastik kullanımının önüne geçeceğini düşünüyorlar. Ancak elbette bu tarz şeylerin kamuoyu üzerinde ne kadar etki yapacağı büyük bir tartışma konusu.

Greta Thunberg

Greta Thunberg

Kaynak : https://www.haberturk.com/greta-korkusu-plastik-kullandirmiyor-2539421
132
17
4
2
1
Emoji İle Tepki Ver
132
17
4
2
1