Grup Maçlarında 7'de 7 Yapan Türkiye, CS:GO Dünya Şampiyonası'nda Yarı Finalde!

0
0
0
0
0
Dünyanın en fazla oynanan 'multiplayer' oyunlarından biri olan CS:GO'da zirveye çıkmamıza bir adım kaldı!

Çocukluğumuzda internet kafelerde hepimizin birer uzmanı haline geldiği Counter-Strike, yıllar içerisinde yenilendi ve e-spor olayının zirveye çıktığı günümüzde, en fazla oynanan online oyunlardan biri haline geldi.

Tabi Türk oyuncuların da yetenekleri her geçen gün geliştirmekte. Bunun en güzel örneği CS:GO Dünya Şampiyonası'ndan geliyor. 

Can Dörtkardeş, Çağatay Sedef, Buğra Akrın, Ahmet Karahoca ve Engin Kupeli tarafından oluşan Türkiye CS:GO takımımız, grup maçlarında inanılmaz bir performans göstererek 7'de 7 yapmayı başarmış ve turnuvanın en çok konuşulan takımı olmuştu.

Bu durdurulamaz serinin ardından bir üst tura çıkan Türkiye, çeyrek final mücadelesinde Tunus ile bugün saat 11:00'da karşı karşıya geldi. Rakibini 2-0 gibi net bir sonuçla geçmeyi başaran Türkiye, emin adımlarla finale ilerliyor.

Turnuvanın Favorisi Türkiye!

Grup maçları etabında 7 galibiyet ile liderlik koltuğuna oturan ve turnuvanın açık ara favorisi konumuna gelen Türkiye, artık yarı final mücadelesindeki rakibini bekliyor. Çeyrek final etabında bugün karşılaşacak olan Fransa ve Kanada maçının galibi, Türkiye'nin rakibi olacak.

Türkiye'nin yarı final mücadelesi yarın saat 11:00'da. Bu adreste bulunan Twitter hesabından maçı veren canlı yayın linkine, maç saatinde ulaşabilirsiniz.

Bu arada Counter-Strike'da dünya çapında önemli bir başarı elde ediyoruz ancak, oyunun İslamofobik ögeler barındırdığı yönünde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın bazı açıklamaları olmuştu. Bu açıklamaların ülkemizde oyunun imajını nasıl etkileyeceği ise merak konusu.

Güncelleme: Biz bu haberi yazarken takımımızın finale çıkacağından oldukça emindik. Nitekim öyle de oldu, hatta Türkiye, finalde de rakibini ezerek Dünya Şampiyonu olmayı başardı! Bizde şampiyon takımımızın kaptanı ile bir görüşme yaptık.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0