Akıllı Telefonlar İçin Düzenlenen Dünya Kupası'nda 4 Telefon Yarı Finale Kaldı: Vivo, Samsung, Huawei, OnePlus (Anket)

56
19
9
6
5
Rusya 2018 Dünya Kupası'nın heyecanı akıllı telefon sektörünü de sardı. En önde gelen teknoloji habercilerinden olan Gsmarena.com, akıllı telefonlara özel dünya kupası düzenledi.

Dünyanın en önde gelen akıllı telefon temalı teknoloji sitelerinden birisi olan GSMArena, web sitesi üzerinden akıllı telefonların yer aldığı bir dünya kupası organizasyonu düzenliyor. Hatırlayacak olursanız aynı web sitesi, daha önce akıllı telefonlara özel bir şampiyonlar ligi turnuvası da düzenlemişti. Kullanıcılar tarafından yapılan oylamalara göre çeşitli akıllı telefonların birbiriyle kıyaslayandığı Smartphone Dünya Kupası’nda yarı finale kalan telefonlar ise Vivo NEX S, Samsung Galaxy S9+, Huawei P20 Pro ve OnePlus 6 oldu.

Yapılan bu oylama ve elemelere baktığımız zaman, aklımızdan geçen birçok akıllı telefon modelinin elendiğini, bilhassa Uzak Doğu pazarında aktif olan Vivo ve OnePlus gibi telefonların yarı finale kaldığını görüyoruz. Yapılan eşleşmelere göre ise bu dört akıllı telefon modeli arasındaki kıyaslama Vivo NEX S ve Samsung Galaxy S9+ ile Huawei P20 Pro ve OnePlus 6 arasında gerçekleşiyor. Bu versuslar arasında en çok oylamayı alan iki telefon finale kalarak yeniden oylama işlemine gidilecek.

Son dört akıllı telefon modelini teknik özellikleri bakımından kıyaslayınca adeta kıran kırana bir savaş geçeceğine hiç şüphemiz yok. Çünkü bu dört amiral gemisi de teknik kadro bakımından en üst düzey özelliklere sahipler. GSMArena.com üzerinden yayınlanan karşılaştırma sonuçlarına baktığımızda gerçekten çarpıcı sonuçlar elde ediyoruz. Buna göre iPhone X ile çeyrek finalde karşılaşan Vivo NEX S, rakibini alt etmeyi başarırken, Nokia 7 Plus ile karşılaşan Samsung Galaxy S9+ yarı finale kalmayı başarmış. Diğer yarı finalistlerden olan Huawei P20 Pro ise Xiaomi Black Shark’ı devirirken, Google Pixel 2XL ise OnePlus 6’ya boyun eğmiş durumda.

Söz konusu turnuvada, 32 akıllı telefon modelinin dörderli gruplar olmak üzere 8 farklı grupla yarıştığını görüyoruz. Sony’den Oppo’ya, Lenovo’dan HTC’ye, Meizu’dan ZTE’ye, Apple’dan Huawei’ye kadar birçok akıllı telefon markası yarışmada kendisine yer bulmuş. Peki sizlere göre sona kalan dört akıllı telefon modeli arasında kazanan kim olmalı? Sizce finali görmeyi hak eden ve en iyisi olmaya layık olan cihaz hangisi olabilir? Hemen anketimize katılarak bu soruya cevap verebilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/smartphone_world_cup_semi_finals-news-32064.php
56
19
9
6
5
Emoji İle Tepki Ver
56
19
9
6
5