GTA 5'in Kapak Yüzü Olan Karakterle İlgili Dava Sonuçlandı

15
3
2
0
0
GTA 5'in Kapak Yüzü Olan Karakterle İlgili Dava Sonuçlandı
GTA 5'in kapak yüzü olarak tasarlanan karakter olarak kendisinin yapıldığını iddia eden ünlü oyuncu Lindsay Lohan açtığı davayı kaybetti.

İlk olarak oyuncularla 2013 yılında buluşan GTA 5, üzerinden yıllar geçmesine rağmen ilk günkü tazeliğini koruyarak oyunseverler tarafından yoğun ilgi görmeye devam diyor. Ancak GTA 5 bir yandan deli gibi oynanmaya devam ederken, GTA 5'in kapak fotoğrafında yer alan Lacey Jonas isimli karakterin kendisinden esinlenildiğini söylerek dava açan oyuncunun davası da yıllardır devam ediyordu.

GTA 5 oyununun çıkış fotoğrafındaki Lacey Jonas isimli karakterin kendisinden esinlenilerek yaratıldığını iddia eden Lindsay Lohan isimli oyuncu, bu durum üzerine oyunun yapımcısı Rockstar Games'i de bünyesinde barındıran ABD, New York merkezli Take-Two Interactive şirketine dava açmıştı.

ABD'nin New York şehrinde Lindsay Lohan tarafından açılan dava yılların ardından sonuçlandı. 2014 yılında 40 milyon dolar tazminat talebiyle açılan davayı davacı Lindsay Lohan kaybetti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Take-Two Interactive yetkilileri ise GTA 5'in eşi benzeri olmayan bir oyun olduğunu, tüm karakterlerin ve hikayenin de tamamen kurgu olduğunu belirtti. Sonuç olarak iki yıldır süren bu davanın kazanını Rockstar Games oldu.

BONUS:

Madem yetkililer GTA'nın eşi benzeri olmayan bir oyun olduğunu söylüyor, aşağıdaki videodan GTA'nın mükemmel gelişimini de izleyebilirsiniz. :) 

15
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
0
0