GTA 6'nın Bir Oyundan Daha Fazlasını Sunacağını Gösteren İddialar

326
54
31
20
17
Rockstar Games'in üzerinde çalışmalarını sürdürdüğü GTA 6 ile ilgili detaylı bir sızıntı paylaşıldı. Ortaya çıkan bilgiler, GTA 6'nın oyunseverlere sunacağı pek çok şeyi gözler önüne seriyor ve oyunun çıkış tarihi ile ilgili ipucu veriyor.

Video oyun sektörünün fenomen isimlerinden Grand Theft Auto'nun yeni sürümü, tüm oyunseverler tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Rockstar Games en son, 2013 yılında Grand Theft Auto 5'i piyasaya sürdü ve o gün bugündür oyunun yeni sürümüyle ilgili net bir şey yok. Oyunun gelmekte olduğu su götürmez bir gerçek ancak Rockstar Games, konuya herhangi bir açıklık getirmemekte ısrarcı davranıyor.

Bugüne dek GTA 6 ile ilgili pek çok söylenti ortaya atıldı. Geçtiğimiz dönemlerde oyunun haritasıyla ilgili çeşitli iddialar vardı, bir süre sonra ise GTA 6'nın içinden olduğu bazı görüntüler servis edilmişti. Şimdi ise GTA 6 ile ilgili belki de en somut sızıntı ortaya çıktı. Sızıntı, Reddit platformu üzerinden paylaşıldı.

Grand Theft Auto

Gönderinin sahibi bu bilgileri, Rockstar Games'in Hindistan'daki biriminden aldığını söylüyor. Dolayısıyla eğer bu bilgi gerçekse, sızıntının gerçek olma ihtimali de bir hayli yüksek. Sızıntıda oyunun geliştirilme sürecinin nasıl başladığı, neler içereceği, haritasıyla ilgili bazı detaylara ve çıkış tarihi ile ilgili ipuçlarına yer veriliyor. Dilerseniz şimdi, GTA 6 ile ilgili olarak paylaşılan bu gönderiye daha yakından bakalım.

Reddit'te paylaşılan gönderiye göre GTA 6'nın kavramsal olarak geliştirilmesine 2013 yılında, oyunun PC sürümünün yayınlanmasından kısa bir süre sonra başlanmış. 2015 yılının haziran ayına gelindiğindeyse oyunun geliştirilme süreci resmen başlatılmış. Takvimler 2018 yılının yaz aylarını gösterdiğinde ise şirket, GTA 6'yı tam kapasite geliştirmeye başlamış ve Rockstar Games'in Hindistan birimi, oyunla ilgili bazı konularda görevlendirilmiş. Ancak oyunun ana geliştiricisi "Rockstar North". Ayrıca oyunun kod adı "Project Americas". 

GTA 6'nın haritası GTA 5 haritasından çok daha büyük olacak

Gönderinin sahibine göre GTA 6, Vice City'de geçecek. Bölgenin çevresinde bataklıklar, irili ufaklı şehirler, küçük adalar ve ana adadan uzakta olan daha da büyük bir adada geçecek. Ayrıca bataklıklar haritanın sol tarafında, şehirler merkezde ve büyük ada da haritanın sağ tarafında kalacakmış. Bu da GTA 6'nın, fazlasıyla büyük bir haritaya sahip olacağını gözler önüne seriyor.

GTA 5

GTA 6'nın mekaniği GTA 5'e benzer ancak çok daha gelişmiş

Reddit'teki gönderide yer alan bilgilere göre GTA 6'nın genel oyun mekaniği, GTA 5 ile fazlasıyla benzerlik gösterecek. Ancak bazı noktalarda GTA 6, GTA 5'ten ciddi şekilde ayrılacak ve bu farklılıklar da oyunseverler tarafından gözle görülür bir şekilde anlaşılabilecek. Ayrıca zaman akışı kapsamında oyunun genel görünümü değişecek. Örneğin inşaat durumundaki bir bina, ilerleyen dönemlerde tamamlanacak. 

Ayrıca Rockstar Games, GTA 6'nın hava koşullarını da ciddi anlamda önemsemiş durumda. Öyle ki oyunda sık sık hava değişimleri olacakmış. Buna göre GTA 6'da su taşkınları yaşanabilecekmiş ve hatta kasırgalar gerçekleşecekmiş. Üstelik yaşanan doğa olayları, oyunun ilerleyişinin bir parçası olarak sunulacakmış. Eğer bu iddia gerçek olursa anlaşılan o ki GTA 6 oynarken üzerimize yıldırım düşmesi nedeniyle ölebileceğiz.

GTA 5

GTA 6, ışın izleme teknolojisine sahip olabilir

İddialara göre Rockstar Games, GTA 6'nın yeni nesil ekran kartlarında bulunan ışın izleme teknolojisine sahip olmasını istiyor. Ancak şirket, şu an için bu durumdan çok da emin değil ve test etmek istiyor. Şirket bu testleri, geliştirilme süreci devam eden "Bully 2" üzerinden yapacakmış.

GTA 6'nın çıkış tarihi Bully 2'ye bağlı olabilir

Az önce belirtmiş olduğumuz gibi Reddit gönderisine göre Rockstar Games, GTA 6'nın ışın izleme teknolojisine sahip olmasını istiyor. Ayrıca bu teknolojinin testlerini Bully 2 üzerinden yapacak. Ancak şu an için Bully 2 isimli oyunla ilgili de detaylı bir bilgi yok. Dolayısıyla GTA 6'nın piyasaya sürülmesi için ilk olarak Bully 2'nin çıkması ve ışın izleme teknolojisiyle ilgili Rockstar Games'in nihai kararını vermesi bekleniyor. Oyunseverlerden gelecek tepkiler doğrultusunda bir karar alınma ihtimali yüksek görünüyor.

Oyunun sonu, alınan kararlar doğrultusunda değişecek

Rockstar Games bu durumu, GTA 5'te de gerçekleştirmişti. Oyunun bazı kısımlarında aldığımız kararlar doğrultusunda bir kişiyi öldürebiliyor veya serbest bırakabiliyorduk. İddialara göre GTA 6'daki hikayenin sonu, alacağımız kararlar doğrultusunda değişecekmiş. Bu da oyun sırasında - eğer oynayabilirsek - alacağımız kararlar için iki kez düşünmemiz gerektiği anlamına geliyor.

Bu gönderiyle birlikte GTA 6 hakkında ortaya atılan iddiaların, belki de en kapsamlısıyla karşı karşıya kaldık. GTA 6, gizemini hala koruyor ve oyunseverlerin konu hakkındaki merakı, her geçen gün biraz daha artıyor.

Kaynak : https://www.inverse.com/article/59744-gta-6-leak-release-date-gameplay-details
326
54
31
20
17
Emoji İle Tepki Ver
326
54
31
20
17