Güle Güle AdWords: Google, Reklamcılık Alanına Yeni Markalarıyla Giriyor

14
9
3
3
3
Gelirinin büyük kısmını reklamcılıktan elde eden arama motoru devi Google, karmaşık reklamcılık ürünleri yelpazesine bir çeki düzen verme kararı aldı. Google AdWords gidiyor, yerine Google Ads geliyor, tüm reklamcılık ürünleri de tek bir marka altında toplanıyor.

Google yeni bir basın toplantısı düzenleyerek reklamcılık ürünleri hakkında değişen planlarını aktardı. Şirket son yıllarda reklamverenlerden çok sayıda geri bildirim aldığını söyleyerek, kafa karıştırıcı ürünlerini artık bir düzene sokma kararı aldığını aktardı. 

Google’ın reklamlarla ilgili bütün ürünlerine liderlik eden Sridhar Ramaswamy, “Yapacağımız isim değişiklikleri, son birkaç yıldır hizmetlerimizi yönlendirdiğimiz doğrultuda gerçekleşecek” dedi. Yapılacak ilk değişiklik Google AdWords adını tarihe gömüp yerine Google Ads adını getirmek olacak. Bu hizmet, aklınıza gelebilecek hemen hemen her Google hizmetindeki arama sonuçlarına ilişkin kelime bazlı reklam vermek için kullanılmaya devam edecek. 

Google ayrıca reklamverenler için yapay zeka yazılımlarının da desteğini aldığı Smart Campaigns (Akıllı Kampanyalar) isimli bir hizmeti de denemeye aldı. Bu hizmet, reklamverenlerin öncelikli hale getirdikleri, alanları kolayca tanımlayacak. Google Ads ise bu hizmet sayesinde önceki reklam kampanyalarındaki düzenleri tanıyarak reklamverenlere en uygun seçenekleri sunacak. İsteyen reklamcılar da bu seçenekleri otomatik olarak yürütecekler. 

Google’ın üzerinde çalıştığı ikinci marka ise DoubleClick Digital Marketing. Bu hizmet pazarlamacılar için Google Analytics 360’la birlikte tek bir çatı altına toplanacak ve bu oluşuma da Google Marketing Platform (Google Pazarlama Platformu) adı verilecek. Bu şemsiyenin altında bulunacak diğer hizmetler de DoubleClick Bid Manager, Campaign Manager, Studio ve Audience Center gibi hizmetlerin bir araya getirildiği Display & Video 360 çatısı altında toplanacaklar. Bu hizmetleri denemek için Adidas çoktan uygulama aşamasına geçti bile.

Marketing Platform, pazarlamacıların farklı Google araçlarını bağlayabilmeleri için kendilerine göre özelleştirebilecekleri Integrations Center (Entegrasyon Merkezi) sunacak. Bu merkezde dış kaynaklı reklam ölçümleme verileri de kullanılabilecek. 

Üçüncü Google markası ise daha önce DoubleClick Ad Exchange ve DoubleClick for Publishers adıyla bilinen hizmetlerin bir araya getirildiği Google Ad Manager (Google Reklam Yöneticisi) olacak. Mevcut reklamverenlerin bu hizmeti tam anlamıyla yeni isimlerle kullanması için 3 yıllık bir geçiş dönemi planladı. 

Hizmetlerin hepsi yenilenen bir kullanıcı ara yüzüne kavuşacak, yeni birer logoya sahip olacaklar. Nitekim işin özünde daha derli toplu bir reklamcılık platformu göreceğiz. Yeni marka sürecinin Temmuz ayında hayata geçirilmesi bekleniyor. 

Kaynak : https://techcrunch.com/2018/06/26/google-ads-rebrand/
14
9
3
3
3
Emoji İle Tepki Ver
14
9
3
3
3