Güncellenen Opera Max Artık Reklamları da Engelliyor

1
0
0
0
0
Opera Max, Android platformu için uzun zamandır var olan veri kontrol uygulaması, yeni güncellemesiyle gizliliği arttırmak ve reklamları engellemek gibi üst düzey fonksiyonlar kazandı.

Opera’nın Android platformu için geliştirdiği mobil veri trafiğinde tasarruf ve gizlilik amaçlı uygulaması yeni özelliklerle güncellendi.

Opera Max, bağlı olduğunuz ağ ile telefonunuzun arasındaki trafiği sıkıştırarak veri tasarrufu sağlayan, aynı zamanda da bu bağlantıyı şifreleyerek üçüncü kişilerin ulaşmasını engelleyen bir yazılım. Bunlar son güncellemeye kadar sahip olduğu özelliklerdi. Yeni güncellemede ise Reklam Engelleme ve Gizli Mod seçenekleri eklenen program Apple’a bile “Uygulamalarınız güvenli değil.” şeklinde laf atarak ne kadar iddialı olduğunu tüm dünyaya gösteriyor.

Android uygulamalarının sürekli olarak konum bilgilerimiz başta olmak üzere telefon ve kimlik bilgilerimizi üçüncü kişilerle paylaşması büyük sorun. Bunun önüne veri trafiğini izleyerek ve bu tip zararlı davranışlar içeren uygulamaları bize bildirerek engelleyebilen Opera Max, gizliliğine düşkün kullanıcıları tatmin edecektir.

Güncellemeyle eklenen diğer özelliklerden biri ise Wi-Fi ağlarında tek tuşla korunma. Bildiğiniz üzere ortak noktalarda (Kafe, Havaalanı, vs.) kullanılan Wi-Fi ağları bir çok kişiye hizmet ettiği için kötü amaçlı kişiler ağ üzerinden aktarılan bilgilere erişebilir, bu verileri kullanabilir. Bu tek tuşla korunma özelliği verilerinizi şifreleyip farklı sunucular aracılığıyla gideceği yere götürerek bu izlenmenin önüne kalıcı olarak geçmeyi başarıyor.

Android için sistem genelinde çalışan Reklam Engelleyici ise iyi bir dokunuş olmuş. Her gün daha fazla reklamla karşılaşmaktan artık yeter diyecek noktaya varmak üzereyiz. Bu özellik de yine ağ üzerinden gelen, Opera tarafından daha önce reklam amaçlı kullanıldığı tespit edilen bağlantıları engelleyerek çalışıyor.

Uygulamanın geliştiricileri, gizliliğiyle ünlü iPhone’lara da “Telefonlarınız hakkında sürekli güvenli ve gizli diyerek tanıtım yapıyorsunuz ancak bunun hiç bir dayanağı yok. Uygulamalarınız tamamen riskli ve açık” diye laf atarak kendilerinden ne kadar emin olduklarının sinyalini veriyorlar.

Uygulamanın linkine buradan ulaşabilirsiniz.

 

Kaynak : http://www.phonearena.com/news/Opera-Max-for-Android-updated-with-improved-privacy-features-ad-blocker_id86341
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0