Günde Altı Bardak Kahve İçmek Erken Ölüm Riskini %16 Oranında Azaltıyor

19
6
5
4
1
Her gün en az altı fincan kahve içmek erken ölüm riskini azaltabilir. Bu noktada yapılan yeni bir çalışma, kahvenin insan vücuduna iyi etkilerini ortaya çıkardı.

Araştırmacılar günde altı veya yedi fincan kahve içenlerin, 10 yıllık bir dönemde herhangi bir hastalıktan ölme ihtimalinin %16 daha az olduğunu söylüyor. Kahvenin uzun zamandır kalp hastalığı, kanser, demans, diyabet ve depresyonla mücadele ile bağlantılı olduğunu biliyorduk. Ulusal Kanser Enstitüsü ve Ulusal Sağlık Enstitüleri'de dahil olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen araştırmacılar, bulgularının kahvenin sağlıklı bir beslenmenin de parçası olabileceğine dair daha fazla güvence sağladığını açıklıyorlar.

Çalışma için ekip, 2006'dan 2016'ya kadar 38-73 yaş arası 500.000 Britanyalı'yı inceledi.  Araştırmacılar, inceledikleri kişilere günde kaç bardak ve ne tür kahve içtiklerini sordular. JAMA'da açıklanan sonuçları yayınlayan araştırmacılar, günde sekiz veya daha fazla bardak içenlerin ölüm oranlarının %14, altı veya yedi bardak içenlerin ise %16'ya kadar düştüğünü açıkladı. Günde iki ya da beş fincan içenlerin %12, günde bir fincan içenlerin %8, bir fincandan daha azının ise %6 oranında azalttığını belirtti.

Çok fazla kafein tüketilmesi; anksiyete, baş dönmesi, mide rahatsızlığı, hızlı kalp atışı ve hatta kas titremesi ile sonuçlanabilir. Ancak ABD, Avrupa ve Asya'da yapılan önceki çalışmalarda da kahve içme ile diyabet, kalp hastalıkları, parkinson ve karaciğer hastalığı, bağırsak ve rahim kanseri gibi tüm nedenlerden dolayı azalan ölümler arasında tutarlı bir bağlantı bulunmuştur. 2017 yılında, 90.000'den fazla Amerikalı ve bunların kahve alışkanlıkları üzerine Hawaii Üniversitesi Kanser Merkezi, Güney Kaliforniya Üniversitesi ve Keck Tıp Fakültesi tarafından bir çalışma yürütülmüştür. Araştırmacılar günde üç bardak içenlerin erken ölüm riskini %18, günde bir bardak içenlerin ise risklerini %12 oranında düşürdüğünü tespit etti.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/health/article-5909149/Drinking-six-cups-coffee-day-cut-risks-dying-early-16.html
19
6
5
4
1
Emoji İle Tepki Ver
19
6
5
4
1