Güneş Sisteminin Sonunda Değişik Bir Obje Tespit Edildi!

0
0
0
0
0
Güneş Sistemimiz her gün bizleri yeniliklerle şaşırtıyor. Her gün ne kadar az şey bildiğimizi öğreniyor, hayretler içinde gelişmeleri izliyoruz.

Güneş sistemi, bizim içinde olduğumuz ve Güneş’in etrafında dönen gezegenler, asteroidler ve diğer objelerden oluşan topluluk. Bu topluluğa yeni ve “asi” biri daha dahil oldu.

Pan-STARRS adlı teleskopla astronomlar tarafından Neptün’ün ilerisinde tespit edilen buzlu obje, oldukça asi. Güneş sistemindeki tüm objeler (gezegenler, asteroidler, tozlar, taşlar) saatin tersi yönünde hareket ederken o saat yönünde hareket ediyor. Bu yetmezmiş gibi tüm gezegenlerin yörüngesi tek bir diskten oluşuyorken onun yörüngesi bu diskten tam 110 derece sapmış durumda.

Astronomlar tarafından Çince’de “Asi” anlamına gelen “Niku” adı konulan buzlu obje, akıllara bir çok soru işareti getirmekte. Bilim insanlarına göre kendi başına sistemden bu kadar farklı olamayacak olan bu obje, başka bir gezegenin varlığını kanıtlıyor. Bu durum, aynı zamanda uzun süredir varlığı tartışılan "9. Gezegen" hipotezini tekrar meydana çıkarmakta.

Her ne olursa olsun, onların tavsiyesine uyarak kemerlerimizi bağlayıp dış Güneş Sisteminin gizemli dünyasından gelecek tüm gelişmelere hazırlıklı olacağız.

Niku hakkında daha fazla bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.ewao.com/a/astronomers-spot-anomalous-icy-object-beyond-neptune-cant-explain/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0