Günlük Hayatınızda da İşinize Yarayabilecek İlginç 8 Bilgi

29
18
14
5
2
Yeni şeyler öğrenmek her daim güzeldir kuşkusuz. Hele ki bu öğrendiklerimiz günlük hayatımızda da işimize yarayabilir cinsten ise, daha da güzel.

Bu haberimizde işte bu türden bilgileri bulacaksınız. Yani her an karşımıza çıkabilecek önemli, ama bir o kadar da ilginç bilgileri...

1. İyice yıkamanıza karşın kimi çamaşırlarınızın kötü kokmasının sebebi, küf mantarıdır.

Doğru havalandırılmayan, yeterince kurumadan katlanarak dolaba kaldırılan veya soğuk suyla yıkanan kimi çamaşırlarda küf mantarı meydana gelir ve bu da çamaşırların kötü kokmasına neden olur.

2. Ağrıyan bölgeye ısı uygulamak, ağrıyı gidermede etkili bir yöntemdir.

Ağrı kesiciler ile kıyaslandığında daha etkili bir yöntem olan ısıtma eylemi havlular, sıcak su torbaları veya pedler aracılığıyla uygulanabilir.

3. Yapılan araştırmalara göre, mikrop ve mikroorganizmaların taşıyıcısı olan 'para' hastalıkların bulaşmasında etkilidir.

Bilhassa para sayarken parmağın dil ile ıslatılması ve bağışıklığı düşük olan AIDS veya kanser hastalarının hijyen sağlayamaması halinde; difteri, gastrit, ülser, gıda zehirlenmesi ya da çıban gibi rahatsızlıklar kaçınılmazdır.

4. Kan bağışından sonra yarım kilo kadar verseniz dahi, sonrasında tükettiğiniz yiyecek-içecekler ile açığı kapatırsınız.

Son zamanlarda kan bağışının faydalarına değinilirken yapılan kilo verme vurgusu, bazı çevrelerce yanlış anlaşılarak bir yöntem gibi uygulanmaya başlandı. Oysa vücut, yiyecek ve içecekler vasıtasıyla bu açığı kısa sürede kapatıyor. Dolayısıyla, kan bağışı bir kilo verme yöntemi olarak kullanılamaz.

5. Son dönemlerde zayıflama konusu ile ilişkilendirilen detoks, zannedilenin aksine toksinleri temizlemez.

Günümüzde sağlıklı yaşam koçları ve diyetisyenler tarafından önerilen ve birçok insan tarafından bir yaşam biçimi haline getirilen detoks toksinleri temizlemediği gibi, mide ve bağırsaklara zarar verebilir.

6. Kilo verirken vücudumuzda parçalanan yağların %16'sı dışkı ve ter ile, %84'ü ise karbondioksit olarak nefes yoluyla atılır.

Böylelikle, 'verdiğimiz kilolar nereye gidiyor?' sorusunun da yanıtını bulmuş oluyoruz.

7. Kaşınma veya esneme gibi davranışların bulaşıcı olmasının sebebi empati değil, beyne kodlanmış bir tepkidir.

Fareler üzerinde yapılan çalışmalara göre, kaşınan veya esneyen birini gördüğümüzde bu davranışı tekrar etmemizin nedeni karşımızdaki kişiyle empati kurmamız değildir. Kontrolümüz dışında gerçekleşen bu yineleme davranışı, beynin bir tepkisidir.

8. Uyku esnasında aktif olan beyin uyaranlara tepki verdiği gibi, yeni bilgiyi öğrenme kapasitesine de sahiptir.

Beynin dinlenmesine katkıda bulunan uyku, aynı zamanda uzun süreli hafızanın güçlenmesini de sağlar. Hipnopedi olarak bilinen uykuda öğrenme kavramıyla uyku esnasında dinlediğiniz kimi yabancı sözcüklere aşina olabilir ve işittiğiniz melodileri pekiştirebilirsiniz.

Kaynak : https://onedio.com/haber/ogrendiginizde-bir-kus-gibi-hafifleyeceginiz-gunluk-hayata-dair-13-tatmin-edici-bilgi-829822
29
18
14
5
2
Emoji İle Tepki Ver
29
18
14
5
2