Şimdiki Oyunların İlham Kaynağı 10.000 Klasik Oyunu Tarayıcınızdan Oynayın

0
0
0
0
0
Şimdiki Oyunların İlham Kaynağı 10.000 Klasik Oyunu Tarayıcınızdan Oynayın
Pac-Man, Batman, Flight Simulator ve nice günümüz oyunların ataları diyebileceğimiz retro yapımlar Internet Archive’de yayınlandı.

80’ler, 90’lar ve 2000’lerin başlarında bilgisayar ve atari oyunlarını oynayan kişilerin çok iyi bildiği Bubble Bobble, R-Type, Batman, Pac-Man, Flight Simulator I-II, Frontier, Simpsons, Ghosts Busters, Flinstones (Taş Devri) gibi birçok yapım ile büyümüş gençlerin isteseler de çıkamayacakları bir site var.

Özellikle internet dünyasının geçmişteki efsanelerine yer veren Internet Archive, bu sefer geçmiş yılların efsane Amiga oyunlarına yer vererek gönlümüzü fethetti. Commodore’un 80’lerdeki efsane bilgisayarı olan Amiga’da yayınlanan toplam 10.357 oyunu yayınlayan Internet Archive’de tüm bu oyunlara buradaki bağlantıdan ulaşabilir ve oynayabilirsiniz. Yalnız, iş yerinde iseniz şu saatlerde girmenizi tavsiye etmiyoruz, ben hala çıkamadım çünkü.

Son olarak arşivin 30GB büyüklüğünde olduğunu da belirtmiş olalım. Aşağıdan da Amiga zamanında popüler olan oyunlara göz atabilirsiniz.

Kaynak : https://archive.org/details/softwarelibrary_amiga?&sort=-downloads
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0