Günümüz Teknolojisiyle Dahi Yapılması İmkansız Olan 7 Antik Yapı

1
1
0
0
0
Geçmiş zamanlarda inşa edilen yapılar öylesine kusursuz yapılmışlar ki aynılarının günümüz teknolojisiyle tekrar oluşturulması neredeyse imkansız.

Bazen mimarisine hayran kaldığımız bir yapı gördüğümüzde, içimizden ‘teknoloji de ne gelişti arkadaş’ dediğimiz olmuştur. Fakat bu gördüğünüz antik yapıların oluşturulduğu zamanlarda ortada ne teknoloji vardı ne de başka bir şey. Şimdi bu yapılardan bazılarına bir bakalım:

Büyük Hipostil Salonu - Mısır

Dünyanın en büyük dini mekanı olma özelliği taşıyan bu salondaki her bir taş sütunun uzunluğu 24 metre.

York Minster Katedrali - İngiltere

Gize piramitlerinin inşasının 20 sene sürdüğü düşünülüyor, İngiltere’deki bu katedralin ise tam 250 yıl…

Altın Heykeller - Mısır

Mısır’da M.Ö. 2300 yılları civarında kıymetli olan nesneleri korumak amacıyla yapılan bu heykellerin üzerindeki işçilik, gerçekten de görülmeye değer.

Borobudur Budist Tapınağı - Endonezya

124 metre uzunluğa ve 41 metre yüksekliğe sahip olan dünyanın en büyük budist tapınağı, M.S. 9. yüzyılda, toplamda 2 milyon blok kullanılarak oluşturulmuş.

Chand Baori - Hindistan

1200 yıl önce yapılan bu yapı, o zamanlarda Kuzey Hindistan’da yaşanan su kıtlığına çözüm getirilmesi için yapılmış basamaklı bir kuyudur. Toplam 3500 adet basamağa sahiptir.

Longmen Mağaraları - Çin

Dünyanın en büyük Buda heykeli koleksiyonunu barındıran Longmen Mağaraları’nda toplam 97 bin heykel bulunuyor. Oymalardaki incelikten de fark etmiş olabileceğiniz üzere yapımına 493 yılında başlanan oymaların tamamlanması 400 yıl sürmüş.

Qin Shi Huang'ın Mezarı - Çin

2 bin yıl önce yapılan ve dünyanın en büyük türbesi olarak bilinen bu yapıda toplam 8 bin askerin heykeli yer alıyor. Yapımı 40 yıl süren türbe için toplam 700 bin kişinin çalıştırıldığı düşünülüyor.

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0