Güvenli İnternet Hizmeti ile İlgili 50 Bin TL Ödül Dağıtılacak Yarışma Duyuruldu

5
2
2
1
0
Bu yıl ki teması "Güvenli Dijital Gelecek: Yapay Zeka" olan "Ulusal Bilişim Kurultayı" geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Etkinliğin kapanışında konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Güvenli İnternet Hizmeti'yle ilgili bir yarışma düzenleneceğini söyledi.

Siber güvenlik, son yılların en önemli konularından bir tanesi. Çünkü artık, hayatımızda "Dijitalleşme" adında yeni bir olgu var ve bu olgu kapsamında tüm verilerimiz, dijital ortamda saklanıyor. Üstelik dijitalleşmenin hayatımıza kattığı tek şey bu da değil. Dijitalleşmenin tam olarak tamamlanmasıyla birlikte internet üzerinde yapacağımız işlemlerin kapsamı da genişleyecek.

Hal böyle olunca bu konu, Türkiye tarafından da dikkatle takip ediliyor. Hatta bu konuda bugüne dek hayata geçirilmiş olan bazı projeler de bulunuyor. Ayrıca yetkililer her yıl farklı temaları konu edinen bir Ulusal Bilişim Kurultayı düzenliyorlar.

Bu yıl düzenlenen kurultayın teması "Güvenli Dijital Gelecek: Yapay Zeka"ydı. Kurultayın kapanış etkinliklerinde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, bu konuyla ilgili bir yarışmanın yapılacağını açıkladı.

Ulusal Bilişim Kurultayı

Sayan'a göre Türkiye, bilişim sektöründe sağlam adımlar atıyor ve pek çok çalışma yapıyor. Ancak bu çalışmaların birkaç adım daha öne çıkarılması gerekiyor. Sayan, bilgi ve iletişim teknolojilerini sadece yakından takip etmenin hiç kimsenin işine yaramayacağını belirterek, bu bağlamda hem kalifiye elemanların sağlanması hem de yerli ve milli ürünlerin sayısının artması gerektiğini söyledi.

Sayan, Güvenli İnternet Hizmeti'nin tüketicilere sunulduğunu ifade ederek bu hizmetin önemine dikkat çekmek istediklerini söyledi. Bu bağlamda lise ve üniversite öğrencileri için bir yarışma başlattıklarını söyleyen Sayan, bu yarışmanın kapsamının kısa filmler ve kamu spotları olacağını söyledi. Yarışmada dereceye girenlerle ilgili de açıklamalarda bulunan Sayan, toplamda 50 bin TL burs dağıtılacağını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yarışmanın kapsamıyla ilgili detaylı bilgi vermedi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile ortak olarak düzenlenecek bu yarışma ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ettikçe bizler de bu bilgileri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/teknoloji/guvenli-internet-icin-yarisma-50-bin-tl-burs-dagitilacak-41369371
5
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
2
1
0