Güvenlik Skandallarından Dili Yanan Facebook, Kullanıcılarından İzin İsteyecek

5
2
1
1
0
Başka bir gizlilik fiyaskosuna daha adını yazdırmak istemeyen sosyal medya platformu, şimdi yeni bir özellik için kullanıcılardan onay istiyor.

Facebook, hepimizin bildiği gibi uzun bir süredir Cambridge Analytica skandallarının acısını çekiyor. Bu fiyasko yüzünden başına gelmedik şey kalmayan sosyal medya devi, artık adımlarını korkarak atıyor. Şirket, 2 Temmuz itibarı ile sizlerden yeni bir izin isteyecek.

Telefon numaranız ve e-posta adresleriniz gibi özel iletişim bilgilerinizin hedef alındığı, ‘Özel Kitle’ reklamcılığı için gerekli şartlar oluşturuluyor. Siz bu bilgilerinizin hedef alınmasına onay verseniz dahi, iletişim bilgilerinizin nasıl alındığı size beyan edilecek. Adeta açık kapı bırakmadan ilerlemeyi görev edinmiş olan platform sayesinde, kullanıcılar daha fazla kontrole sahip olabilecekler.

Buna ek olarak eğer bir reklamı görmekten rahatsızlık duyduysanız, şirkete itiraz etmeniz halinde reklamlar sizin için engellenebilecek. Şu an için sisteme mükemmel diyemeyiz, çünkü reklam sahipleri sizlere bilgilerinizi nereden aldıkları konusunda yalan söyleyebilirler. Bu firmaların satış odaklı olmasından dolayı oldukça mümkün bir seçenektir. Hal böyle olunca özel olduğunu düşündüğünüz bilgilerinizi kimse ile paylaşmamanız sizin için en iyisi olacaktır.

Kaynak : https://www.engadget.com/2018/06/13/facebook-tells-advertisers-to-get-consent-for-targeting/
5
2
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
5
2
1
1
0