Güzellik Yarışmasının Jürisi Bu Kez Yapay Zeka Oldu

1
0
0
0
0
Güzellik Yarışmasının Jürisi Bu Kez Yapay Zeka Oldu
İnsanların öne çıkan fiziksel özelliklerinin ağırlıklı olarak değerlendirildiği güzellik yarışmalarından bir tanesi bu kez Beauty.ai sitesinde robotlar (yapay zeka) jüriliğinde yapıldı.

Sürekli insanların fiziksel özelliklerinin değerlendirme konusu olduğu ve sonucunda yarışmacılardan en güzelinin / en yakışıklılarının seçildiği güzellik yarışmasını biliyoruz. Genel olarak bu yarışmalarda jüri mankenler, tasarımcılar ya da kendi tabirleriyle modacılar olsa da bu sefer bir güzellik yarışmasının jürisi yapay zeka oldu.

Beauty.ai isimli internet sitesi üzerinden yapılan bu güzellik yarışmasında gelişitrilen yapay zeka adayların yüz hatlarını algoritmasıyla değerlendirerek gösterdikleri yaşı, yüzlerindeki simetriyi ve kırışıklık gibi detayların hesaplamalarını yaparak katılımcılar arasından en güzel ve yakışıklıları seçti.

Algoritmanın kendi belirlediği güzel ve yakışıklı insan ortalamalarına göre bu verileri eşleştirildiği söylenen yarışmanın puanları ise 5 farklı detaya bakan ayrı robotlar tarafından verildi.

Ne kadar güzel ya da yakışıklı insanları gerçek anlamda seçtiğini bilemiyoruz ama The Guardian’ın bir haberine göre neticesinde insanların geliştirdiği bu yapay zeka, ırkçılık yaptığı gerekçesiyle de suçlanıyor.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0