Google, Stadia’yı Öve Öve Bitiremedi: ‘PS4 Pro ve Xbox One, Bir Stadia Etmez’

Google'ın Oyun Geliştiricileri Konferansında tanıttığı Stadia bulut oyun sistemi, Google'ın dediğine göre popüler konsollardan daha güçlü olacak.

Google, GDC (Oyun Geliştiricileri Konferansı) 2019’da tanıttığı Stadia’nın PS4 ve ve Xbox One X konsollarının birleşiminden bile daha güçlü olduğunu belirtti. Google’ın dediğine göre Stadia, 10,7 GPU teraflopta çalışırken PS4 Pro 4,2 GPU teraflop, Xbox One X ise 6,0 GPU teraflopta çalışıyor. (Teraflop: GHz’den daha yüksek işlemci kapasitesini ifade eden bir parametre)

Stadia, 10,7 GPU teraflopuna sadece tek bir GPU ile ulaşabiliyorken daha fazla GPU ile daha hızlı çalışabilir. Bu da daha gerçekçi ve daha akıcı bir oyun performansı sunabilir. Tabii bu güç kullandığınız internetin hızına da bağlı.

Konferansta bahsedilen bir diğer konu ise halihazırdaki sanat stillerini alıp oyunlarınıza entegre etmenize yarayan bir makine olan Google’ın 'Stil Transferi'. Tabiri caizse gri bir dünya ile başlayan geliştiricileri; oyunlarına Candid’in sarı, mavi ve kırmızı tonlarını, Vincent van Gogh’un Yıldızlı Gece’sini ya da Pac-Man’in 8 bit stilini ekleyebilecekler.