Google'dan Huawei'ye Geri Dönüş Sinyali: Huawei Mate 20 Pro Android Q Beta'ya Geri Döndü

Geçtiğimiz günlerde, 90 günlük bir bekleme kararı olmasına rağmen Huawei Mate 20 Pro'yu Android Q Beta listesinden çıkaran Google, bugün cihazı listeye tekrar ekledi.

Android Q, şu anda Google ve birçok OEM cihazlarında beta sürecinde. Ancak geçen gün, Huawei’nin yaşadığı ticari sorunların ortasında Mate 20 Pro Android Q Beta sayfasından kaldırılmıştı.

Olaylardan haberdar olmayan okurlarımız için tekrar hatırlatalım. ABD’nin Huawei şirketini 'Ulusal güvenliği tehdit ettiği' gerekçesi ile kara listeye aldı. Sonuç olarak, birçok ABD şirketi Huawei ile yaptığı işleri askıya aldı. Google da bu şirketler arasında bulunuyor.

Bugün, 9to5Google’dan aldığımız bilgilere göre Google, sessizce Android Q Beta sayfasından kaldırdığı Huawei Mate 20 Pro’yu tekrar listeye ekledi. Cihaz kaldırılmadan önce neredeyse aynı şekilde bir değişiklik yapılmadan yerine geri eklendi.

Tam listeye buradan ulaşabilirsiniz.

Atılan bu geri adımın, Huawei’ye verilen 90 günlük lisans süresinin mevcut ürünler üzerinde devam etmesi ile alakalı olduğu düşünülüyor. Muhtemelen, yapılan çalışma sadece beta üzerinde devam etmeyecek. Bu Huawei’nin mevcut cihazlarının Android Q sürümüne güncellenebileceği konusunda güzel bir işaret.