Hacker'ların Yeni Hedefi Belli Oldu: Ev İçi Güvenlik Kameraları

29
6
2
1
0
Yapılan son paylaşımlara göre hacker'lar, ev içi güvenlik kameralarını ele geçirmek için yeni bir yazılım geliştirdiler. Gerçekleşen son hacker saldırıları, Amazon’un sahip olduğu Ring marka bir ev içi güvenlik kamerasına yapıldı.

Çarşamba günü Mississippi medyasının paylaştığı bir rapora göre bir hacker, üç genç kızın yatak odasında yer alan Ring adlı ev içi güvenlik kamerası sistemini ele geçirdi ve kameranın hoparlöründen kızlarla konuşmaya başladı. Aile, kamerayı alalı yalnızca dört gün olduğunu ve bu süre içinde çocuklarının hacker tarafından izlenip izlenmediğini bilmediklerini belirtiyor.

Ring ev içi güvenlik kamerası sayesinde kullanıcılar, bir mobil uygulama ile evde neler olup bittiğini eş zamanlı olarak görebiliyor ve kameranın hoparlöründen konuşabiliyor. Kızların annesi Ashley LeMay, “Sistemi kurmadan önce oldukça detaylı araştırma yaptım. Gerçekten güvenli olduğunu sanmıştım” açıklamasında bulundu.

Kamera, kızların yatak odasında tavanın köşesinde yer alıyordu ve bu noktadan bütün odayı gözlemlemek mümkün

ring

Hacker, kızlar oyun oynarken de aynen bu açıdan onları izliyordu. Kızların oyunu sırasında hoparlörden “Tiptoe Through the Tulips” şarkısını açan hacker, 8 yaşındaki kızlardan birisi kim olduğunu sorduğundaBen Noel Baba. En iyi arkadaşınızcevabını verdi.

Aile, cihazı kurmadan önce iki faktörlü kimlik doğrulama sistemini aktive etmediklerini belirtti. Bu da hacker'ların cihazın şifresini değiştirmesini daha da kolaylaştırıyor.

Ev içi güvenlik kameralarının hacklenmesi için zayıf bir güvenlik şifresi yeterli

hacker

Şifreyi ele geçiren hacker'lar, kameradan olup biteni izleyebilir ve hoparlör sayesinde istediklerini söyleyebilir. NBC’den gelen kaynaklar da Florida’da yaşayan bir ailenin aynı durumdan mağdur olduğuna işaret ediyor. Güvenlik kamerasını ele geçiren hacker'ın hoparlörden ırkçı sloganlar yağdırdığı söyleniyor.   

Ring sözcüsünden gelen açıklamalarda, “Müşterilerimizin bize karşı olan güvenine büyük önem gösteriyoruz. Cihazlarımızın güvenliğini de çok ciddiye alıyoruz. Yaşanan bu hadiseleri hâlâ yakından inceliyoruz ve elde edilen verilerin sonucunda cihazlarımızda yeni adımlar atacağız. Fakat yaşanan bu olayların Ring’in sağladığı güvenlik sistemindeki bir hata sonucu olmadığını garanti edebiliriz” sözleri yer alıyor.

Ring sözcüsü, “Ring kullanıcılarına, hesaplarının iki faktörlü kimlik doğrulama seçeneğini aktive etmelerini şiddetle tavsiye ediyoruz. Ayrıca güçlü parolalar seçmelerini ve düzenli olarak bu parolayı yenilemelerini öneriyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak : https://www.vice.com/en_us/article/3a88k5/how-hackers-are-breaking-into-ring-cameras
29
6
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
29
6
2
1
0