Hackerlar, Tesla’nın Otopilotunu Sticker Kullanarak Kandırdı (Video)

17
6
4
3
2
Performansı ve diğer otomobillerden ayrılan pek çok özelliğiyle dikkatleri üzerine çeken Tesla Model S, hackerların takibinde.

Çin'in önde gelen hacker gruplarından olan Keen Labs grubu, Tesla'nın şerit takip sisteminden çıkarıp yanlış şeritlere sokmak için iki farklı saldırı geliştirdiler. Bunlardan birincisi şeridi bulanıklaştırarak aracın yoldan çıkmasıydı. Mantık ve fiziksel olarak doğru olan bu fikirde fark ettikleri şey dünyanın tüm şeritlerinde bunu yapamayacaklarıydı. Böylece bu fikir rafa kalkmış oldu. İkinci durum ise sahte şerit oluşturmaktı. Bunu, kimsenin dikkatini çekmeyen ancak Tesla'nın göreceği şekilde stratejik yerlere yerleştirilecek 3 adet küçük kareden yapmayı başardılar. Küçük etiketlerin kesişme noktalarına bırakıldıklarında Tesla bunu yama olarak algılayacak ve yoldan çıkacaktı.

Bu teori doğru çıktı. Trafiğe kapalı alanlarda yapılan testlerde otopilot aracı başka bir şeride soktu. Keen Labs grubu konuyla alakalı bir bilgilendirme yazısı yazdı ve şu ifadeleri kullandı: "Testlerimiz, bu sistemde hala güvenlik riskleri olduğunu ve ters şerit tanıma sisteminin de gerekli olduğunu kanıtladı."

Geçtiğimiz yıllardan beri Keen Labs'ın göz hapsinde olan Tesla, daha önceki sistem ve güvenlik açıklarında Keen Labs grubuna karşı cevap hakkını kullanmamıştı. Tesla cephesinden açıklama gelip gelmeyeceği konusu ise belirsizliğini koruyor.

Kaynak : https://www.forbes.com/sites/thomasbrewster/2019/04/01/hackers-use-little-stickers-to-trick-tesla-autopilot-into-the-wrong-lane/#15595e8c7c18
17
6
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
17
6
4
3
2