Hafızanızı Kat Kat Güçlendirecek 6 Besin Maddesi!

3
0
0
0
0
Beslenme uzmanı Cassandra Barns; hafızanızı arttıracak, beyninizi güçlendirecek 6 besini açıkladı.

Beyninizi iyi besliyor musunuz? Beyin; bulmacalar, problemler, kitap okuma gibi aktivitelerle daha da güçleniyor. Ancak her şeyin başı sağlıklı beslenme. Beyninizi güçlendirecek ve hafızanızı katlayacak besinleri tüketiyorsanız korkmayın, sadece çalışmaya bakın. Eğer özel olarak beyninizi kuvvetlendirmek için beslenmiyorsanız, Londralı bir beslenme uzmanı olan Cassandra Barns’ın tavsiyelerine uymalısınız. Barns, bu 6 besini dengeli bir şekilde tüketen kişnin beyin gücünün katlanacağını ileri sürüyor.

Somon Balığı

Somon gibi balıklarda DHA olarak adlandırılan, omega-3 gibi yağ asitleri bol bulunur. DHA beyindeki gri maddede yine bol olarak mevcut. İsveçli bilim insanları, DHA’nın, hafızayı ve öğrenme kapasitesini güçlendirdiğini iddia ediyor. Ayrıca bu balık, sinir ve beyin hücreleriniz için hayati öneme sahip B12 açısından oldukça zengin.

Kabak Çekirdeği

İçinde büyük miktarda doğal çinko bulunan kabak çekirdekleri, düşünme ve akıl yürütme gibi faliyetler için birebir. Ayrıca, tüm vücuda ileti gönderen sinir sinyallerine de yardımcı oluyor.

Yumurta

Yumurta mucizevi bir besin. Kolin açısından zengin. Kolin sinirlerin miyelin kılıfları için gerekli olan bir madde. Ayrıca öğrenme, hafıza, sinir sistemi ve bilişsel kabiliyetler için de önemli.

Deniz Yosunu

Japonya’da temel gıdalardan biri olan yosun, sağlık açısından birçok zengin mineral taşıyor, özellikle de iyot. Magnezyum ve iyot sinir sisteminde önemli bir rol oynar, çinko gibi bilişsel işlevleri destekler.

Bitter Çikolata

Şaşırtıcı ama gerçek; çikolata beyni destekleyen bir yiyecek. İçinde bol miktarda kakao olan çikolata, bu nedenle flavonol açısından zengin. Bu da güçlü bir antioksidan. Ayrıca magnezyum, demir ve çinyo mineralleri de yüksek miktarda var. Alzheimer hastalarına bile öneriliyor.

Yaban Mersini

Araştırmalar, yaban mersini yemenin özellikle beyne faydasının olduğunu kanıtlıyor. İlerleyen yaşlarda beyni aktif tutuyor. Uzmanlar, beyin bozulmasını engelleyen bu meyvenin strese karşı da etkili olduğunu ileri sürüyorlar.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/health/article-3967806/Want-memory-grow-older-Revealed-6-foods-boost-brain-power.html
3
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
3
0
0
0
0