Haftanın Bakmaya Doyamayacağınız En Güzel 6 Uzay Fotoğrafı

40
10
1
0
0
Uzay araştırmaları için görüntü toplayan birçok uydu var ve bu uydulardan gelen verilerle görseller oluşturulmaya devam ediliyor. Gelin bu haftanın şahane uzay fotoğraflarına hep beraber bakalım.

Hubble Uzay Teleskobu gibi uzay araştırmalarında devrim yaratan gözlem araçları, her geçen gün uzayın gizemini çözebilmek adına birçok gözleme katkı sağlıyor. Uydulardan ve teleskoplardan elde edilen veriler, bir dizi birleştirme ve renklendirme işleminden sonra ortaya inanılmaz görsellerin çıkmasına olanak tanıyor. İşte gözlemler ve bu işlemlerden geçirilerek oluşturulan şahane uzay fotoğrafları.

1. NGC 3169:

Hubble Uzay Teleskobu, NGC 3169'un bu fotoğrafında görebildiğimiz gibi bazen sadece doğru açıda bir görüntü yakalar. Oldukça güzel görünen bu fotoğraftaki NGC 3169, Dünya’dan yaklaşık 70 milyon ışık yılı uzaklıkta bulunuyor.

2. Ay'ın kırmızı görüntüsü:

Ay'ın ufuktan yükselirken bazen kırmızı göründüğünü biliyor muydunuz? Bu görüntü, Ay'ın yükseldiğinde önce kırmızı ve sonra turuncu göründüğünü gösteriyor. Bu renklenme, Ay'ın ufukta göründüğü gibi ışığın atmosferimizde dağılma şeklinden kaynaklanıyor.

3. Galaxy NGC 1156:

Galaxy NGC 1156, evrendeki işlek yıldız kümelerinden biridir. Teknik olarak düzensiz bir galaksi olan NGC 1156, açıkça tanımlanabilmiş bir şekle sahip değil. Buna rağmen parlak kırmızı özellikleri, genç yıldız aktivitelerini gösteriyor.

4. Uluslararası Uzay İstasyonu'nun kanadı:

Astronot Luca Parmitano, bu fotoğrafı geçen hafta Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan çekti. Parmitano, istasyona yaptığı ikinci seyahatte yalnızca Uluslararası Uzay İstasyonu güneş panellerinin bir kanadını değil aynı zamanda okyanusta parıldayan güneş ışığını görüntüledi.

5. Centaurus A:

Bu görüntüde uzaydaki en parlak nesnelerden biri olan Centaurus A isimli galaksiyi görüyoruz. Centaurus A'nın tuhaf şekli, muhtemelen eliptik bir galaksinin milyonlarca yıl önce küçük bir sarmal galaksiyle çarpıştığı zaman ortaya çıkmıştı ancak bu kadar belirsiz bir form, işlevini etkilemeyecektir. Sol alt köşeye bakarsanız yıldızların aktif olarak oluştuğu parlak pembe bölgeleri görebilirsiniz. Genç yıldızlarla parlayan mavi alanları görmek için ise sağ üst tarafa bakabilirsiniz.

6. 'Çok Büyük Teleskop':

Bu gördüğünüz görüntüde Avrupa Güney Gözlemevi’ne ait olan “Çok Büyük Teleskop” yer alıyor. Bu teleskop, balıkgözü görünüme sahip çerçevenin kenarlarından da görülebilen dört ayrı teleskoptan oluşuyor. Bu dört teleskopun birleşerek ortaya çıkardığı “Çok Büyük Teleskop”, insan gözünden 4 milyon kat daha detaylı gözlem yapabiliyor.

Kaynak : https://www.wired.com/story/a-trip-for-thee-to-galaxies-three/
40
10
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
40
10
1
0
0