Windows 10’un Fişinin Çekileceği Tarih Açıklandı, Discord Nitro Ücretsiz Oldu: İşte Haftanın En Önemli Gelişmeleri

2
0
0
0
0
Webtekno ekibi olarak sizleri sürekli önemli gelişmelerden haberdar etmeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta boyunca gözünüzden kaçmış olabileceğini düşündüğümüz bazı haberleri tekrar hatırlatmak istedik.

Sürekli değişip gelişen teknoloji dünyasında her hafta yeni gelişmelere şahit oluyor, bu haberleri detaylı bir şekilde sizlere aktarmaya çalışıyoruz. Geride bıraktığımız haftada da teknoloji dünyasında oldukça önemli gelişmeler yaşandı.

Biz de bu içeriğimizde hem teknoloji dünyasında geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmelerini hem de haftanın dikkat çekici içeriklerini sizler için bir araya getirdik. Gelin, tüm bu haberlere daha yakından göz atalım.

Geçtiğimiz haftanın öne çıkan gelişmeleri

Microsoft, Windows 10'a Sağlanan Desteğin Sonlanacağı Tarihi Açıkladı

windows 10

Microsoft, şu anda en yaygın şekilde kullanılan işletim sistemi Windows 10’un kaderini gösteren sayfayı güncelledi. Yapılan güncellemeye göre Microsoft, 14 Ekim 2025 tarihinde Windows 10’a verdiği desteği tamamen sonlandıracak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

İnternet Ağının Yüzde 85'ini Etkileyen Kesintiye Meğer Tek Bir Kullanıcı Sebep Olmuş

internet kesintisi

Geçtiğimiz salı günü dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcının etkilendiği büyük bir internet kesintisi yaşandı. Birçok sitenin erişilemez hale geldiği kesintiye tek bir kullanıcının sebep olduğu ortaya çıktı. Öğrenilene göre bu kullanıcı, kullandığı bulut sistemindeki ayarlarla oynayarak servisin bir hatasını tetikledi. Böylece internetin %85’ine erişim, kısa süreliğine durdu. 

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı PUBG'ye 'Pepsi' Dedi, Twitter Karıştı: İşte En Komik Tweetler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği açıklamasında AK Gençlik eSpor Turnuvası’na da yer verdi. Oyunlardan bahsederken PUBG’ye “Pepsi” diyen Erdoğan’ın konuşması, kısa sürede Twitter’da gündem oldu.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Aylık 85 TL Olan Discord Nitro'nun 3 Aylık Paketi, Epic Games'te Ücretsiz Oldu

discord nitro

Her hafta verdiği küçüklü büyüklü oyunlarla oyuncuların gönlünü fetheden Epic Games, bu sefer oyuncuların çokça kullandığı bir servisin ücretli paketini ücretsiz yaptı. Aylık ücreti 85 TL olan Discord Nitro, 3 ayı ücretsiz olacak şekilde Epic Games’teki yerini aldı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

Türknet, İnternet Fiyatına Yüzde 17 Zam Yaptığını Duyurdu: İşte Yeni Fiyat

türknet

Türkiye’nin en çok tercih edilen internet sağlayıcılarından biri olan Türknet, internet fiyatlarına önümüzdeki aydan itibaren geçerli olmak üzere zam yaptığını duyurdu. Şirket, %17’lik zammın nedeninin servis geliştirmelerinde artan maliyetler olduğunu açıkladı.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

iPhone 13 Ailesinin Üyelerinin Teknik Özellikleri ile Fiyatları Ortaya Çıktı

iphone 13 serisi özellikleri

Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sunulması beklenen iPhone 13 modellerinin sahip olacağı teknik özellikler ve fiyatlar ortaya çıktı. İddialara göre iPhone 13 ailesi, 4 telefondan oluşacak. Önceki aile gibi 6 GB RAM taşıyacak telefonların en ucuzunun fiyatı 700 dolar, en pahalısınınki ise 1600 dolar olacak.

İlgili habere ulaşmak için buradaki bağlantıya tıklayabilirsiniz.

2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0