Hangisi Daha Kullanışlı: Yüz Tanıma mı Parmak İzi Okuyucular mı? (Anket)

59
20
6
5
3
Yüz tanıma desteği artık telefonların yeni kilit teknolojisi halini almaya başladı. Ancak yapılan anketler kullanıcıların tercihlerinin parmak izi okuyuculardan yana olduğunu gösteriyor.

Telefonlar sürekli olarak yenileniyor ve gelişen teknolojinin de desteğiyle sürekli olarak daha kullanışlı özellikler sunuluyor. Ancak kullanıcılar için en kullanışlı ve tercih edilesi olan her zaman 'en son gelen' özellik olmuyor. Yüz tanıma desteği de kullanıcılardan tam puan alamayan yeni özelliklerden biri oldu. Geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen anketler, kullanıcıların parmak izi okuyucuları tercih ettiğini gösteriyor.

Bu tercihin sebebi ise tahmin edeceğiniz üzere parmak izinin çok daha kullanışlı olması. Bunun yanında, yüz tanıma ise o kadar da kullanışlı değil çünkü parmağınızı okutmak kadar zahmetsizce kullanamıyorsunuz. Tabii ki her konuda olduğu gibi bu da son derece göreceli ancak parmak izinin yapılan anketlerde %56 oranında oy aldığını da hatırlatmakta fayda var.

Yüz tanımayı anketlerde geri bırakan bir diğer durum da parmak izi kadar eşsiz olmaması ve aile üyeleri, ikiz kardeşler gibi birbirine 'benzeyen' insanların bu kilidi açma ihtimallerinin oluşu. Her ne kadar düşük bir ihtimal olsa da anket katılımcıları bunu göz ardı etmemiş gibi görünüyor. Siz de anketimize katılarak hangi seçeneğin daha kullanışlı olduğunu belirlememize yardımcı olabilirsiniz.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/weekly_poll_results_fingerprint_readers_are_the_prefered_lock_mechanism-news-32086.php
59
20
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
59
20
6
5
3