Hangisi Daha Mantıklı: Güçlü Bir Oyun Bilgisayarı Toplamak mı Yoksa Playstation 4 Almak mı?

73
34
11
10
8
Oyun oynamayı sevenlerin ve bulunduğumuz nesildeki sağlam oyunları, üst düzey grafiklerle oynamak isteyenlerin ikilemde bırakan bu soruya cevap arıyoruz.

Öncelikle şunu belirtmemiz gerek: Her ikilemde kalınan soruda olduğu gibi bu sorunun da genel geçer bir cevabını vermek imkansız. Öyle ki nasıl bir oyuncu olduğunuz, ne gibi kıstaslarla duruma baktığınız, maddi imkanlar gibi birçok değişken işin içine giriyor. 

Biz de sizler için net bir cevap vermek yerine, iki farklı seçeneği de ayrı ayrı ele alıp kendi kriterlerinizle karar vermenizi sağlamaya çalışacağız. Hatta siz de böyle bir kararsızlık içerisindeyseniz, listelediğimiz özelliklerin hangileri size hitap ediyorsa, o yönde işaretlemede bulunup daha fazla maddede karar kıldığınız opsiyonu seçebilirsiniz.

PS4'ü seçmelisiniz çünkü...

  • PS4'e özel God of War, Spider-Man gibi oyunları 30.000 liralık bir bilgisayar dahi toplasanız oynamanız imkansız.
  • Donanım uyumsuzluğu, oyunun bir şekilde işletim sisteminizle cebelleşmesi gibi problemler yaşamazsınız.
  • Playstation'da oyun oynamak düşündüğünüz kadar masraflı değil. Neredeyse her ay devasa indirimler oluyor ve bir oyunu iki kişi satın alabiliyorsunuz. 
  • Eğer ki maddi kısıtlarınız varsa en iyi seçenek PS4. Bugün ikinci el bir PS4'ü 700 lira civarı bir fiyata bulabilirsiniz. 700 liralık bir sistemle 'AAA' diye nitelendirdiğimiz, Far Cry 5 gibi oyunları oynayamazsınız.
  • Donanım güncelleme gibi bir derdiniz olmaz. Örneğin 2013 yılında almış olduğunuz bir PS4'ü Full HD çözünürlükte 5 yıldır kafanız rahat bir biçimde kullanabilirsiniz.
  • Virtual Reality (VR) dünyasına girmek gibi bir fikriniz varsa Playstation VR şu an piyasada bulabileceğiniz en uygun fiyatlı çözüm.

PC Toplamalısınız çünkü...

  • İşe sadece oyun kısmından bakmıyor olursak, günlük her türlü işlemi yerine getirebileceğiniz güçlü bir cihazınız olacak.
  • Modifikasyon seçenekleri sınırsız. Görsel olarak göze hitap edecek, bulunduğunuz odada olmasından keyif alacağınız bir bilgisayar her zaman güzeldir.
  • Donanım güncelleyebilirsiniz. Evet, bu bazen masraflı bir süreç ama küçük güncellemelerle bilgisayarınızı sürekli çağa ayak uydurabilecek hale getirebilirsiniz.
  • Fare ve klavye desteği... Kim ne derse desin FPS'yi bir kontrolcüyle oynamaktansa klasik kontrollerle devam etmek çok daha rahat.
  • Güçlü VR çözümlerine sahip olabilirsiniz. HTC Vive gibi bir cihaza sahip olduğunuzu düşünürseniz PS VR yanında çocuk oyuncağı gibi kalacaktır. Geleceği şimdiden yakalamak elinizde olacak.
  • Elinizin altında Steam gibi bir cevher olacak. Gelmiş geçmiş bütün konsolların oyun skalasını bir araya getirseniz dahi Steam gibi bir platforma kafa tutamayacaktır.

Yukarıda saydığımız özellikleri biraz özetlemek gerekirse şunları söyleyebiliriz: Maddi açıdan herhangi bir sınırlamanız yoksa iki platformu da beraber kullanmanız için tek bir sebep var: PS4'e özel mükemmel oyunlar. Sadece PS4'ü seçmek için tek sebep maddi olasılıksızlıklar olabilir. Çünkü PS4'te 4K oyun oynamanızın bugün tek yolu PS4 Pro ve bu cihazı almak yerine PC toplamanız daha makul bir seçenek.

73
34
11
10
8
Emoji İle Tepki Ver
73
34
11
10
8