Gümbür Gümbür Geliyor: HarmonyOS, Şimdiden 4 Milyonun Üzerinde Geliştiriciye Ulaştı

87
10
9
5
1
Sadece Huawei'nin değil tüm markalarının yararlanabileceği işletim sistemi HarmonyOS, istatistiklere göre oldukça verimli ilerliyor. Bilgilere göre HarmonyOS, şimdiden 4 milyonun üzerinde geliştiriciye ve 134.000 uygulamaya sahip.

Geçtiğimiz hafta, Android ve iOS işletim sistemlerini uzun zamandır oturdukları tahtlarından kaldırmaya gelen HarmonyOS işletim sisteminin ne olduğunu sizlerle paylaşmış, standart işletim sistemleri dışında sunduğu yenilikleri sizlere aktarmıştık

Şimdiki haberimizde ise HarmonyOS’in attığı sağlam adımların getirilerini görüyoruz. Paylaşılan bilgilere göre bu işletim sistemi, daha şimdiden 134.000 uygulamaya sahip ve 4 milyonun üzerinde geliştirici, bu işletim sisteminin çatısı altında çalışmakta.

10 milyonun üzerinde kullanıcı sayısıyla Huawei, HarmonyOS’in en büyük üçüncü işletim sistemi olduğunu söylüyor

HarmonyOS ve HMS Core Verileri

Ülkeler arasındaki gerginlik sebebiyle bir anlığına ortada kaldığını sandığımız fakat bizleri yanıltan Huawei, HarmonyOS ile kulllanıcıları kendi tarafına çekmeyi başarıyor gibi görünüyor. Yukarıdaki grafikte yıllar geçtikçe ne kadar büyüme gerçekleştiğini görebilirsiniz.

Huawei, bu sayıların kendi kendine artmasını beklemiyor elbette. Şirket, 2021 Huawei HMS (Huawei Mobil Servisleri) Global Uygulama İnovasyon yarışmasını duyurdu. Bu yarışmayla birlikte geliştiriciler, Huawei Mobil Servisleri’ne dayalı olarak çalışan yenilikçi uygulamalar geliştirecek.

Çin, Avrupa, Latin Amerika, Asya Pasifik, Orta Doğu ve Afrika’dan yarışmacılar bu yarışmaya katılabiliyor. Ödül havuzundaysa tam 1 milyon dolar bulunuyor olsa da Huawei, bulut hizmeti, pazarlama desteği gibi kendi servislerinden de ödüller sunacak.

Başta da belirttiğimiz üzere HarmonyOS, halihazırda 4 milyondan fazla geliştiriciye ve 134.000 uygulamaya sahip. Buna ek olarak her geçen gün daha çok kişinin beğenisini toplamayı başaran Huawei, bakalım yeni işletim sistemiyle halihazırda bulunan iOS ve Android’e denk bir rakip olabilecek mi.

Kaynak : https://www.gsmarena.com/huaweis_harmonyos_already_has_134000_apps_over_4_million_developers_have_signed_on-news-49552.php
87
10
9
5
1
Emoji İle Tepki Ver
87
10
9
5
1