Harry Potter'ın Kitaplarında Olup Filmlerinde Yer Almayan 15 Önemli Sahne

61
25
10
7
5
Filmlerini seyreden fakat kitaplarını okumayan bir Harry Potter hayranıysanız, size üzücü bir haberimiz var: Hikayenin en az üçte birini kaçırdınız.

Gerçi bu hemen hemen bütün kitaptan uyarlama filmler için geçerli. Dolayısıyla, tercihinizi her zaman kitaplardan yana kullanmanızda yarar var diyor ve Harry Potter'ın kitaplarında olan ama filmlerinde yer almayan sahnelerden sizin için seçtiklerimize geçiyoruz...

1. Harry'nin Göz Rengi

Harry, gözlerini kitaplarda da filmlerde de birçok defa belirtildiği gibi annesinden almıştı. Ancak en büyük problem Harry'nin gözlerinin kitapta yeşilken, filmde masmavi olmasıydı.

2. Petunia Teyze'nin Saçları

Kitapta Petunia Teyze'nin saçları sarıydı ve filmde görünenin iki katı uzunluktaydı.

3. Görünmezlik Pelerininin Kullanımı

Kitaplarda görünmezlik pelerini, 'Altın Üçlü' için hızır gibi yetişen bir yardım olmuştu. Ama filmlerde pelerin çok az kullanılmıştı.

4. Seçilmiş Kişi: Neville Longbottom

Kehanete göre Temmuz ayının sonunda doğan seçilmiş kişi Neville olabilirdi. Kendisinin 7 aylıkken, 30 Temmuz tarihinde doğduğundan ve anne babasının Voldemort ile 3 kez karşı karşıya gelip onu engellemesinden filmde maalesef söz edilmemişti.

5. Felsefe Taşı'nın Başlangıcı

Felsefe Taşı kitabı, Vernon Dursley'nin işe gitmesi ve bu esnada tuhaf pelerinli insanlar görmesiyle başlıyordu. Filmde ise (bunları anlatan) kitabın ilk bölümü tamamen atlanmıştı.

6. Profesör Snape'in İksir Puzzle'ı

Felsefe Taşı kitabında, taşa ulaşma adına türlü sınavlardan geçmeleri gerekiyordu. Filmde bu zorlu görevlerin bir bölümü atlanmıştı. Snape'in hazırladığı İksir Puzzle'ı kesinlikle görülmeye değerdi, bilhassa Hermione'nin bu İksir Puzzle'ını çözmesini seyretmek harika olurdu.

7. Yaramaz Hayalet Peeves

Peeves, aslında Felsefe Taşı filmi senaryosunda yer alıp da çekilmesine karşın sahnelerinin çıkarılmasına karar verildi. Kitapta hayli aktif bir biçimde, sinir bozucu hareketler yapmasına rağmen onu filmlerde göremedik ne yazık ki.

8. Zaman Döndürücü'nün Kullanılması

Kitapta, geçmişteki halleriyle etkileşime girmiyorlardı. Yani Harry'nin kafasına filmde olduğu gibi bir taş fırlatılmıyordu. Yalnızca iyi bir biçimde saklanıp, geçmişlerini gözlemliyorlardı.

9. Crouch Ailesinin Ev Cini Winky

Winky, Ateş Kadehi kitabında ve hikayenin sonralarında çok önemli bir yere sahipti. Ancak film aşamasında onu geçiştirmeyi tercih etmişler.

10. Reeta Skeeter'ın Animagus Formu

Reeta Skeeter, bir böcek formuna girerek Hogwarts öğrencilerinin saçlarında saklanıp türlü bilgiler elde ediyordu. 4. senenin sonunda Hermione onu kırılmaz bir kavanozun içine hapsetmişti, ta ki kendisi hakkında kötü şeyler yazmayacağının sözünü alana dek.

11. Peter Pettigrew'un Ölümü

Ölüm Yadigarları kitabında, Pettigrew, Malfoy Malikanesi'ndeyken Harry'i boğmakta bir anlığına tereddüt etmişti. Bunun neticesinde ise Voldemort'un ona verdiği gümüş eliyle kendisini öldürene değin boğmuştu. Lakin bu sahne de filmde yoktu.

12. Tom Riddle'ın Ailesi

Gaunt ailesi doğrudan Salazar Slytherin'in soyundan geliyordu ve safkan kalabilmek için akraba evliliği yapıyorlardı. Voldemort'un babası ise bir muggledı. Mugglelara olan bu nefreti de bu yüzdendi.

13. Voldemort ve Müritlerinin Ölümü

Filmde gösterilen, vampirler gibi pul pul olup dağılma gibi bir hadise kitapta söz konusu değildi. Kitapta, Ölüm Yiyenler ve Voldemort'un cesetleri herkesten ayrı bir odaya konulmuştu.

14. Hermione'nin Obliviate Büyüsü

Kitapta, Hermione ailesine kendisini unutturan 'Obliviate' büyüsünü yapmıyor. Yine de bu sahne, filmin duygusal tonunu yakalayabilmek adına güzel bir tercih olmuş diyebiliriz.

15. Harry ve Hermione'nin Çadırdaki Dansı

Gözlerimizi dolduran bu sahne kitapta yer almıyordu. Ancak film için kesinlikle güzel bir sahneydi.

Kaynak : https://onedio.com/haber/harry-potter-kitaplarinda-olmasina-ragmen-beyaz-perde-uyarlamasinda-yer-almayan-25-onemli-sahne-831560
61
25
10
7
5
Emoji İle Tepki Ver
61
25
10
7
5