Harry Potter’ın Yazarı JK Rowling'den Bir Hayranına, Herkesin İçini Isıtacak Hediye!

74
22
5
4
3
Popüler edebiyat dünyasının ve sinema tarihinin en unutulmaz hikayelerinden birisi Harry Potter. Onun böyle olmasının en büyük nedeni, elbette hayatını hiç de kolay yaşamayan bir yazarın kafasının içinden çıkması. Kendisi her fırsatta bunu kanıtlıyor.

Harry Potter filmlerinin ve kitaplarının bu kadar çok popüler olmasının nedeni büyüler, süpürgeler, asalar değildi. İzleyiciler ve okuyucular, bu eserlerde kendilerinden bir parça buldular. Hayatın bazı gerçekleri, hiçbir zaman gerçek olmayacak şeylerle o kadar başarılı aktarılıyordu ki, Harry Potter ile empati kurmamak imkansızdı. 

İnanılmaz kalemiyle şimdilerde bir milyoner olan serinin beyni JK Rowling, bu kitapları yazmaya karar verdiğinde çok zor bir hayat yaşıyordu. Hatta muhtemelen onun hayatına sahip olan birisinin roman yazma ihtimalini düşünemezdiniz bile. Çünkü çocuğu ile birlikte, tek ebeveyn olarak hayatını devam ettirmek zorunda olan fakir bir kadındı. Bundan hiç bir zaman gocunmadığını her fırsata söyledi.

Geçtiğimiz gün Twitter üzerinden Flo Rida kentinde yaşayan Matt Burke isimli bir hayranı Rowling’e Tweet günderdi:

“@jk_rowling Tek başına bir ebeveynim, olabildiğince kırgınım. Birlikte Harry Potter serisini okumak, bizim için en büyük tutkulardan birisi haline geldi, birbirimize böylece bağlandık. Belki bunu öylece geçecek, belki de okuyacaksınız, ancak sadece desteğiniz için teşekkür etmek istedim”

Anlaşılan o ki Harry Potter dünyası, yalnız bir baba ve kızının ilişkisini düzeltmiş, renk getirmiş onlara tekrar vakit geçirme birbirlerine bağlanma fırsatı sunmuş. Bu nedenle Burke’nin mesajı son derece samimiydi. 

Aradan geçen birkaç saat sonra JK Rowling şu Tweet’i paylaştı:

“Kızınıza verdiğiniz hediyeler paha biçilemez. Harry ve arkadaşlarının bunda oynadığı pay için gerçekten onur duyuyorum. İmzalı Potter serisi için adresinizi DM’den gönderin lütfen”

Açıkçası, son derece samimi bir şekilde dönen bu konuşma, bize asıl hediyenin kitaplar olduğunu hatırlatıyor. Sadece Harry Potter değil, hayatın gerçeklerini olağanüstü şekillerde anlatan çok fazla kitap var. Tıpkı Burke ve kızı gibi kaybetmekle yüzleştiğiniz şeyler, bazılarının sayfalarında gizlenmiş olabilir.

Kaynak : https://twitter.com/mattburkephoto/status/1004784925399187456
74
22
5
4
3
Emoji İle Tepki Ver
74
22
5
4
3