İşlevselliğin Dibine Vurabileceğiniz 10 Muhteşem Chrome Eklentisi

0
0
0
0
0
Google Chrome'u Google Chrome yapan en önemli özelliği birbirinden yararlı eklentileri... Gelin bu eklentilerden en işlevsel 10 tanesine birlikte göz atalım.

Google Chrome dendiğinde akla ilk olarak geniş eklenti desteği geliyor. Son dönemde performans ve güç tüketimi yönünde eleştirilere maruz kalan web tarayıcı yine kullanıcıların gözdesi durumunda. Bunun sebebi de tabii ki eklentiler…

Durum böyle olunca, biz de en işlevsel ve yararlı eklentileri bir araya getirelim istedik. Eğer hala Google Chrome’dan vazgeçmediyseniz bu eklentiler hayatınızı kurtarabilir…

1) Send Anywhere

Cihazlarınız arasında gerçek zamanlı dosya paylaşımı yapmanının en hızlı ve güvenli yolu… Send Anywhere sayesinde bir dosyayı bilgisayarınızdan akıllı telefonunuza birkaç adımda ve parola güvenlik doğrulamasıyla gönderebilirsiniz. Eklentinin en iyi özelliği ise iOS, Android, Windows Phone, Windows, macOS, Chrome OS ve Linux’u kapsayan geniş bir çapraz platform desteği sunması.

2) Crono Download Manager

Bir sayfadan toplu URL almak ve hepsini tek harekette indirmek için kullanılabilen eklenti aynı zamanda tarayıcı üzerinde bir “download yöneticisi” işlevi de sunuyor. İndirme başlatma, durdurma, devam etme gibi birçok işlemi eklenti arayüzünden yapabiliyorsunuz.

3) Fine Link Selector

Kopyala yapıştır sırasında en can sıkıcı durumlardan birisi de link verilmiş sözcüklerde yaşanır. Sözcüğü mü yoksa bağlantılı linki mi kopyalamak istediğinize göre hareket eden bir araç olsaydı aslında tüm sorun ortadan kalkmış olacaktı… İşte “Fine Link Selector” bu fırsatı size sağlıyor. Bir başka adresle bağlantılanmış kelimeyi mi yoksa adresi mi seçmek istediğiniz artık size kalmış…

4) Clipboard History 2 

Kopyala yapıştır geçmişinizi takip etmek size büyük kolaylıklar sağlayacak. Ne işime yarar ki demeyin, deneyin göreceksiniz!

5) Download Router

İnternetten indirdiğiniz zilyon tane farklı içerik var… ZIP’ler, RAR’lar, JPEG’ler, GIF’ler ve daha niceleri… Her indirilen aynı klasör altında toplandığında bir süre sonra o klasörün bit pazarına dönme olasılığı fazlasıyla var. Download Router kullanarak indirilen dosyaları türlerine göre klasörlere yönlendirebilirsiniz.

6) Off The Record History

Chrome’un gizli modunda geçmiş tutulmuyor… Peki ama hem gizli modda çalışmak hem de o oturum boyunca geçmiş tutmak isterseniz ne yapacaksınız? Yardımınıza “off the record history” yetişiyor. Kayıt dışı geçmişinizi tutan eklenti, gizli modda çalışırken gezdiğiniz sayfaları geçici bir “geçmiş”e kaydediyor. Siz gizli modu kapatana kadar, yani çalıştığınız süre boyunca geçmiş tutuluyor. Gizli moddan çıktığınız anda ise her şey siliniyor. Bom!

7) MINI Fast Forward

İnternet videolarında Mini Cooper gibi hızlı olmak ister miydiniz? Eklentiyi kurduktan sonra YouTube, Facebook, Netflix videolarında “S” (Speed) harfine basarak videoların 8 kat hızlı ileri sarılmasını sağlayabilirsiniz. 

8) Super Auto Refresh

Onlarca açık sekmenin belirli aralıklarla kendi kendine yenilenmesini ister miydiniz? Sunucu taraflı otomatik yenilenen sayfalar dışındaki sayfalar için Super Auto Refresh’i kullanabilirsiniz.

9) Black Menu for Wikipedia

İnternetin bilgi kaynakları Wikipedia, Wikiquote, Wikibooks, Wikisource gibi kaynakları sık sık kullanıyorsanız bu eklentiyi mutlaka edinin. Bir menü halinde ilgili sayfaları tarayıcınıza eklemeye yarayan eklenti ile istediğiniz bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz.

10) Lookmark

Bu Chrome eklentisi ise iOS cihaz kullanıcıları için… Chrome’da internette gezinirken gördüğünüz tüm iTunes ve App Store içeriklerini doğrudan bu cihazlarınıza göndermek ister miydiniz? Diyelim ki bir sayfada ilginizi çeken birçok uygulamanın linki var… Eğer Chrome’da Lookmark eklentisi yok ise bu uygulamaları tek tek App Store’dan aratmak ve iOS cihazınıza kurmak zorundasınız. Eğer Lookmark var ise tek bir hareket ile uygulamaların bağlantılarını cihazlarınıza gönderebilirsiniz.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0