Haydaa: Emojileri Her 5 Kişiden Yalnızca Birimiz Doğru Kullanıyormuş

1
1
0
0
0
Akıllı telefon satıcısı e2save’in yaptığı araştırmaya göre her 5 kişiden yalnızca biri emojileri doğru kullanıyor.

Akıllı telefonların kullanımının yaygınlaşmasıyla birlikte emojiler de iletişimimizin en önemli parçalarından bir tanesi haline geldiler. Yapılan bir araştırma ise emojileri, anlamlarını bilmeden kullandığımızı ortaya çıkardı.

E-ticaret olarak akıllı telefon satışı gerçekleştiren e2save’in yaptığı araştırmalara göre İngiltere’de her 100 kişiden 82’si düzenli olarak emojileri kullanıyor fakat yalnızca 5’te 1’i emojilerin anlamlarını doğru biliyor. 

Kullanıcıların %69’u, yukarıda yer alan emojilerden ilk sırada bulunanı ‘sinirden burnundan duman çıkmış biri’ olarak tanımlarken aslında bu emoji, hayal kırıklığının ardından gelen zaferin bir ifadesi olarak düşünülerek tasarlanmış. 2. sırada yer alan emojideki kadın karateri, katılımcıların %55’i tarafından ‘sürpriiz’ ifadesi olarak tanımlanırken bu emoji aslında el ile yapılan ‘ok’ işaretini simgeliyor. 3. sıradaki emoji de katılımcıların %62’si tarafından yanlış biliniyor. Bu ifade ‘hayal kırıklığına uğrayan bir kimse’ olarak tasvir edilirken aslında hüsrana uğradıktan sonra rahatlayan birini temsil ediyor. 4. sıradaki ifade katılımcıların %57’si tarafından dua etme şekli olarak algılanırken, Unicode’un tanımına göre bu emoji sormak ya da teşekkürleri sunmak anlamına geliyor. Son olarak 5. ifade de katılımcılar tarafından en çok yanlış bilinen emojilerden. Araştırmanın sonucuna göre katılımcıların %66’sı bu emojiyi sürpriz ifadesi olarak tanımlarken aslında dingin bir yüzü ifade etmesi için oluşturulmuş.

Emojilerin son dönemde insanların telefonları satın alma davranışlarını etkileyecek kadar popüler olduğuna dikkat çeken e2save’in pazarlama asistanı Andy Cartledge, buna rağmen yanlış kullanımın yaygınlaştığını söyledi. 

Unicode, önümüzdeki yayınlanacak 51 emoji adayını belirlemişti. Bu emojilerin 2017 yılının ortasına doğru kullanıma sunulması bekleniyor. 

1
1
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
1
0
0
0