Haydaa: Şimdi de Yenilenen Galaxy Note 7 Uçakta Alev Aldı!

0
0
0
0
0
Galaxy Note 7'lerin kötü şöhreti her geçen gün ciddi boyutlara ulaşarak artmaya devam ediyor.

Samsung'un başı dertten kurtulmuyor. Hatalı üretim sebebi ile Galaxy Note 7'ler dünya genelinde geri çağırılmıştı ancak Samsung çoktan ciddi rakamlarda cihaz sattığı için her gün bir Note 7 patlama/yanma haberiyle karşılaşıyorduk. 

Hatta Note 7'ler yetmezmiş gibi bir ara da Note 2 uçakta alev almıştı.

Bu durum zaten Samsung'u epey zora sokmuştu ancak Güney Koreli şirket elini çabuk tutarak batarya problemi düzeltilmiş, yenilenen ve ''güvenli'' olarak adlandırılan Galaxy Note 7'leri kullanıcılarına sunmuştu. Ancak Samsung'un dertleri asıl şimdi başlıyor!

 

Yenilenmiş Galaxy Note 7 faciaya yol açıyordu!

Louisville'den Baltimore'a gidecek olan Southwest Airlines'a ait uçak, bugün belki de bir facianın eşiğinden döndü. Yolcuları almaya başlayan ve kalkış için son hazırlıkların yapıldığı uçak, acil bir çağrı ile boşaltıldı. Buna sebep olan şey ise, yolculardan birinin Galaxy Note 7'sinin yanmaya başlamasıydı.

Tabi söz konusu cihaz Note 7 olunca bu durum normal görülebilir (normal dememizin sebebi, telefonların alev alma ihtimali zaten Samsung tarafından da doğrulandığı için). Ancak işin asıl korkutan tarafı, telefonun sahibi olan Brian Green isimli kişinin değişim programına katılarak ''güvenli'' olarak belirlenmiş Galaxy Note 7 sahibi oluşu.

Yukarıdaki fotoğrafta da görebileceğiniz gibi yenilenmiş olarak sunulan bu Note 7'lerin etiketlerinde, güvenli olduklarını belirten siyah kare sembolü mevcut. Fakat alev alan cihazın bu tarz cihazlardan biri olması korkutuyor.

 

Yenilenen Note 7'ler ile alakalı iddialar doğru mu?

Aslında bu tarz bir durum bizi pek şaşırttı diyemeyiz. Zira özellikle Güney Kore ve Çin'de pek çok Galaxy Note 7 kullanıcısı, yenilenen ve güvenli olarak işaretlenmiş olan Note 7'lerinin aşırı ısındığı yönünde pek çok şikayette bulunmakta. 

Hatta o bölgelerden de 1-2 tane yanma haberi gelmişti. Fakat Samsung, sadece bu bölgeye özel, ufak bir sorun olduğunu belirtmişti. Şimdi ise olayın Amerika'da meydana gelmesi, dünya çapında yenilenen bütün Galaxy Note 7'ler için soru işareti yaratıyor. Samsung cephesinden konuyla ilgili henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak : http://www.theverge.com/2016/10/5/13175000/samsung-galaxy-note-7-fire-replacement-plane-battery-southwest
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0