Haydaa: Volkswagen'den Sonra Şimdi de Audi Emisyon Skandalıyla Gündemde!

0
0
0
0
0
Otomotiv devleri emisyon konusunda hileye başvurmaya devam ediyorlar.

Emisyon skandalı ile bir anda dünyanın gündemine oturan ve yaptığı hilenin ortaya çıkmasının ardından maddi olarak ciddi zarara uğrayan Volkswagen'den sonra şimdi de sıra Audi'ye geldi.

Hali hazırda Volkswagen Grubu bünyesinde olan Audi, iddialara göre emisyon ile alakalı olarak araçların dahil olduğu testlerde değerlerin yüksek çıkmaması için sonuçları manipüle edebilen bir yazılım kullanmakta imiş.

Söz konusu yazılım sayesinde aracın test esnasında tabii tutulduğu yol koşulu algılanabiliyor ve bu sayede emisyon değeri, yolun yapısına uygun seviyeye çekiliyor. Fakat, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu(CARB), araç tekerleğine müdahale ederek test işlemini gerçekleştirmekte. Bu durum da bahsi geçen yazılımın devre dışı kalmasına neden oluyor.

Aslında Volkswagen'in emisyon skandalı sonucu pek çok Audi aracı da benzer sebepten geri çağırılmıştı. Ancak iddialara göre Audi, Volkswagen'in olayından sonra da yazılımı araçlarında kullanmaya devam etti.

Henüz ne CARB cephesinden ne de Volkswagen'den konu ile ilgili bir açıklama gelmiş değil. Fakat durum gerçekten de böyle ise Audi'yi -dolayısıyla Volkswagen'i- sıkıntılı günler bekliyor.

Kaynak : https://www.engadget.com/2016/11/07/audi-reportedly-cheated-gas-engine-emissions-tests-too/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0