Televizyonunuzdaki Kirleri Anında Söküp Atacak Ev Yapımı Karışım!

2
0
0
0
0
Pahalı solüsyonlarla aynı etkiyi yapan karışımı evde hazırlayarak, TV ekranınızdaki kirleri çıkarabilirsiniz.

HDTV’niz varsa (aslında herhangi bir tv olsa da fark etmez) günün birinde kirlenecektir. Ekran temizlemek sıkıntılı iş, çünkü cihazınızın ekranına zarar vermeniz işten bile değil. Bazı üreticiler size özel solüsyonlar önerecek, ama bunlar hep cep yakıyor. Zaten bu solüsyonların içindekiler kısmına baktığınızda, ana maddenin su olduğunu fark edeceksiniz. Emeğinizle zar zor kazandığınız paranızı boşuna harcamadan TV’nizi temizleyebileceğiniz karışımı evinizde de yapabilirsiniz. Bu muhtemelen en az bütçeyle en çok verim alacağınız bir ürün olacak.

Malzemeler:

  1. İki adet yumuşak bez (havlu da olabilir)
  2. Arıtılmış su (içme suyu kullanabilirsiniz, çeşme suları içinde katı mineraller barındırır)
  3. İzopropil alkol
  4. Ölçüm kabı

Temizleme:

İlkin TV’yi kapayıp soğumasını bekleyin. Sonra yumuşak bir bezle ekrandaki tozu silin. TV yüzeyindeki lekeler belli olacaktır. Eğer leke yoksa, TV’yi yapacağımız karışımla silmenize gerek yok. İzopropil alkolü ve suyu ölçüm kabıyla eşit miktarlarda karıştırın. Örneğin 3. bir kapta 1 bardak suyun üzerine 1 bardak alkol ekleyin. Eğer alkol fazla olursa ekrana zarar verebilir, o nedenle dikkatle ölçün. Havlunuzu solüsyona batırın ve solüsyonu emmesini sağlayın. Emince sıkarak fazla suyu sıkın. Bu haldeki bezle ekranınızı iyice silin. Sonrasında yine ilkiyle aynı yumuşaklıkta bir bezle ekranı kurulayın.

İşlemler bittikten sonra ellerinizi iyice yıkamayı unutmayın. Ayrıca karışımla elinizin çok fazla temas etmesi halinde cildiniz kuruyabilir. Bu nedenle yıkadıktan sonra nemlendirici krem sürebilir veya teması minimumda tutmaya gayret gösterebilirsiniz. İyi temizlikler!

Kaynak : http://www.digitaltrends.com/home-theater/how-to-clean-your-lcd-or-plasma-tv/
2
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
0
0
0
0