Hedefini 800 Metre Uzaklıktan Cayır Cayır Yakan Çin’in Yeni Lazer Tüfeği

55
24
7
4
3
Çin, askeri teknolojiler konusunda kendisini aşarak günümüzün en gelişmiş silahlarını üretmeye devam ediyor. Çinli bilim insanları tarafından geliştirilen yeni bir lazer silahı, keskin nişancıların hedeflerini uzak mesafelerden ateşe vermelerini sağlıyor.

Askeri teknolojilerin çığır açıcı bir şekilde geliştiği bir dönemdeyiz. Çin, bu gelişimin başını çeken ülkelerden birisi olarak bilimin gücünü kullanıyor. Ülkede geliştirilen ZKZM-500 isimli yeni bir lazer tüfeği, AK-47’ye benzer boyutlarıyla dikkatleri üzerine çekti. 

ZKZM-500 lazer tüfeği, ateşleyen kişinin hedefini yakmasına imkan veriyor. Üstelik menzili 800 metreye kadar çıkabiliyor. Bilim insanları bu silahıni hedefin kıyafetlerini ve cildini kolayca yakacak teknolojiye sahip olduğunu söylüyorlar.

Silahın güç aldığı lityum-iyon bataryalarıyla birlikte toplam ağırlığı 3 kilogramı buluyor ve bataryalar, yeniden şarj edilebiliyorlar. Çinli yetkililer, geçtiğimiz yıl projelendirme aşamasında olan silahı “öldürücü olmayan” olarak sınıflandırmışlardı. Şimdi Çin silahın seri üretimi için hazır olduğunu bildiriyor. 

Temel olarak askeri teknolojiler göz önünde bulundurulduğunda, insana uzaktan yangın çıkartma fırsatı sunan bu silah, uluslararası savaş hukukuna aykırı görünüyor. Hükümet, bu silahın entegre olarak çalışacağı gelişmiş sensörlere sahip drone modelleri geliştiriyor. Yani silahı kontrol eden şeyin bir insan olmasının da önüne geçilerek, tam anlamıyla bir ölüm makinesi üretilmek isteniyor.

Son aylarda Çin, kendi vatandaşlarını puanlandıracağı bir sistemi hayata geçirdiğini duyurmuştu. Ardından Çin’in martıya benzeyen gelişmiş sensörlere sahip kameralı drone modelleri ortaya çıkmıştı. Çin hem iç hem de dış takip teknolojilerinde gerçekten de ürkütücü bir konuma geldi. 

Kaynak : https://www.cnet.com/news/chinas-new-laser-powered-rifle-can-literally-set-you-on-fire/
55
24
7
4
3
Emoji İle Tepki Ver
55
24
7
4
3