Hedefini Takip Edebilen Mermi Geliştirildi!

2
2
1
0
0
Hedefini Takip Edebilen Mermi Geliştirildi!
ABD Savunma Bakanlığına bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA), yönünü değiştirme kabiliyetine sahip 50 kalibrelik bir mermi geliştirdi.

Bu zamana kadar aksiyon filmlerinde görmekten öteye geçemediğimiz ‘hedefini takip eden mermi’yi ABD Savunma Bakanlığına bağlı İleri Savunma Araştırma Projeleri Ajansı (DARPA) geliştirmeyi başardı.

Geliştirilen 50 kalibrelik mermi hakkında bir açıklama yapan DARPA, merminin ateşlendikten sonra yön değiştirebildiğini ve ‘gerçek zamanlı optik kılavuz sistemi’ kullanılarak tasarlandığını belirtti. Merminin ABDli askerlerin Afganistan’daki savaş sırasındaki şikayetleri ve tecrübeleri bir araya getirilerek geliştirildiğinden bahsedilen açıklamada, "Ordu mensubu keskin nişancılar için, Afganistan'da sıklıkla görülen tozlu ve rüzgarlı arazi gibi uygunsuz koşullarda hareketli hedefleri ele geçirmek, mevcut teknolojiyle çok zor" ifadesi kullanıldı.

Güdümlü keskin nişancı mermilerinin tanıtımını ilk kez 2014 yılında yapan DARPA, sonraki yıl ise ilk canlı atış denemelerini gerçekleştirmişti.

2
2
1
0
0
Emoji İle Tepki Ver
2
2
1
0
0