Hem Dokunmatik Tablet, Hem de Notebook'a Dönüşebilen Cihaz: Lenovo Yoga Book 730

6
4
1
1
0
Lenovo’un üst sınıf teknik özellikler ve gelişmiş tasarıma sahip olan modellerini temsil eden Yoga Ailesi, Yoga Book 730 ile yeniden hayat buluyor.

Yeni Lenovo Yoga Book, tıpkı diğer kardeşleri gibi birden fazla işi ve kullanım stilini tek bir cihaz üzerinde toplayarak farklı bir yapı inşa ediyor. Ekranını tamamen açtığınızda dokunmatik bir tablet olan cihaz, bu ekranı yarısına kadar açtığınızda ise kullanışlı bir notebook’a dönüşüyor.  

Normal bir bilgisayar olmanın yanı sıra gelişmiş özellikleriyle zor işlerinde üstesinden gelen Yoga Book 730, çok sayıda web tarayıcı sayfası açıkken HD videolar oynatabiliyor ve bu arada makale yazmanıza izin veriyor. Çünkü cihazda 8GB RAM ve 256GB kapasitesinde bir SSD sürücü mevcut. Bunlara ek olarak kalbinde i5 işlemci yatan bilgisayar, 1080P çözünürlüklü bir ekrana sahip. Bu özelliklerinden ziyade, sahip olduğu parmak izi okuyucusu ise ona ekstra güvenlik unsuru kazandırırken, Dell’in Inspıron Serisi ile HP’nin Envy Serisi’ne baktığımız zaman yine benzer özellikleri görebiliyoruz.

Yeni Lenovo Yoga Book 730, iki adet Thunderbolt 3 bağlantı noktasına sahip. Yüksek çözünürlüklü harici monitörler ve yüksek hızlarda çalışan modern hard disklerin pratik şekilde bilgisayara bağlanmasını sağlayan bu soketlerin yanı sıra, cihazın diğer kısmında ise USB portlarına yer verilmiş. Katlanabilir ekran ve kasası sayesinde çeşitli modlarla masaüstünde en ideal pozisyonlarda durabilen çok amaçlı bilgisayar, ekranı tam olarak çevirdiğiniz zaman otomatikman klavyeyi devre dışı bırakıyor ve dokunmatik ekranıyla tablet moduna geçiyor.

Windows İşletim Sistemi ile birlikte hareketlerinizi daha kolay hale getiren Yoga Book 730, uygulamalara en kolay yoldan erişmenizi ve dilediğiniz zaman tek bir hareketle pc moduna geçmenizi sağlıyor.

Dilerseniz Yoga Book 730’u dik konumda bir masaya indirebilir ve kitap okuyabilirsiniz.

Cihazın hoparlörleri alt tarafında olduğundan, arka kısımlarda bulunan hoparlörlere nazaran biraz daha düşük ses verebiliyor. Her ne kadar cihazın çerçeve kısmı bir taraftan kalın görünse de çok fazla rahatsızlık uyandırmıyor.

Lenovo’nun bu gelişmiş cihazı elbette bir tablet kadar hafif değil ancak onu dizinize koyduğunuz zaman rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Yoga Book 730, elbette bazı eksiklikler ya da tuhaflıklar içeriyor olabilir fakat hiçbir yönü onu diğerlerinden eksik veya kullanışsız hale getirmemiş. Bu cihaza genel olarak baktığımız zaman, bir tabletin sunduğu faydaları güçlendirilmiş bilgisayar özellikleriyle bir arada sunan bir araç olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz. Son olarak Yoga Book 730’un, Amazon üzerinden 730 dolara satıldığını ekleyelim.

Kaynak : http://www.businessinsider.com/lenovo-yoga-book-730-review-2018-6?utm_source=feedly&amp%3Butm_medium=referral
6
4
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
1
0