Hemen Dikkate Geçmenizi Sağlayacak, Beyninize Etki Eden Siren Sesi

59
14
5
4
4
Siren sesleri hemen hemen hepimizde aynı duyguları yaratır. Duyduğumuz an gerilmemizi sağlayan bu seslerin yerine, alternatif olarak oldukça farklı bir ses eklendi.

Siren sesleri özellikle ambulans gibi hayati durumlarda çalıyorsa, tüyleriniz muhtemelen diken diken olur. Bu noktada beynimizde bir aciliyeti temsil eden seslere alternatif olarak, yeni bir ses bulundu. Sinirbilim alanındaki değerli bilgilere dayanarak tasarlanan siren sesi, ilk olarak Afrika’da kullanıldı ve akabinde hayat kurtarıcı bir kullanım alanı buldu.

Hiçbir acil hizmet sirenine benzemeyen bu ses, Afrika’nın güney doğusunda bulunan Malavi’nin kırsal bölgelerinde dolaşan bir sağlık ekibinin aracında kullanılıyor. Sanki eski bir radyodan duyduğunuz sese benzeyen bu siren sesi, Amerikalı Jake Harper tarafından icat edildi. Bu bağlamda eğer sizler de siren sesini merak ettiyseniz, bağlantıya tıklayarak sesi dinleyebilirsiniz.

Tabii ki bu ses öyle alelade bir şekilde oluşturulmadı. Beynin duyguları işleme koyan merkezini tetikleyen sesin alt yapısı, sinirbilim araştırmalarına dayanıyor. Bu siren sesi ile köylerde ve şehirlerde gezen sağlık ekipleri, halkı AIDS’e yol açan HIV virüsü testlerine katılmayı teşvik etmeye çalışıyor. Kliniğin geldiğini ifade eden ve dikkat çeken siren sesinin, insanlara harekete geçirme konusunda da başarılı olduğu ifade edildi.

59
14
5
4
4
Emoji İle Tepki Ver
59
14
5
4
4