Hennesey'in 1000 Beygirlik Bir Canavara Dönüştürdüğü Araç: Jeep Gladiator

19
1
1
1
0
Bir otomobil modifikasyon şirketi olan ve genelde lüks araçlara yaptığı çalışmalarla ön plana çıkan Hennesey, Jeep Gladiator'a el attı. 700 beygir gücündeki aracı yapılan çalışmalarla 1000 beygir gücüne yükselten Hennesey, yapılacak çalışmalar için müşterilerden 200 bin dolar istiyor.

Jeep'in Türkiye piyasasında bulunmayan ancak özellikle de Amerika'da çok tercih edilen modellerinden olan Gladiator modeli, ünlü otomobil modifikasyon şirketi Hennesey tarafından ele alındı. Ferrari, Mclaren, Porsche, Cadillac gibi lüks markaların araçlarına yaptıkları modifikasyonlarla ön plana çıkan Hennesey, Jeep'in 700 beygir, 6.2 litrelik V8 motora sahip olan Gladiator modelini tam bir canavara dönüştürüyor. Yapılan modifikasyon çalışmaları sonrasında Gladiator'un gücü 300 beygir artarak 1.000 beygirlik bir hal alıyor.

Araçta yapın tek değişiklik elbette beygir gücünün artırılması değil. Hennesey, araca 8 ileri vitesli bir otomatik şanzıman ekliyor ve aracın bu yüksek gücünün sıcaklık kontrolünün de yapılabilmesi için özel bir radyatör sistemiyle donatıyor. Bununla birlikte aracın orijinal yüksekliği de yaklaşık 15 santimetre yükseltiliyor. Aracın gece karanlığında da off-road yaparken çevre görüşünün rahat bir şekilde sağlanması içinde üst ve ön tampon demirine LED ışıklandırmalar ekleniyor.

Eğer böyle bir Jeep Gladiator'a sahip olmak isterseniz, Hennesey'e ödemeniz gereken tutar 200 bin dolar (yaklaşık 1 milyon 200 bin TL) olarak belirlendi. Şirket şu sıralarda müşterilerinden siparişleri almaya başladı. Temmuz ayına kadar biriktirilecek olan siparişlerin üretimi yaklaşık olarak 4 ay sürecek ve müşteriler araçlarına en erken kasım ayında kavuşacaklar.

Kaynak : https://www.autoblog.com/2019/05/29/hennessey-maximus-jeep-gladiator-1000-horsepower-pickup/
19
1
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
19
1
1
1
0