Evlerimizin Birer Pislik Yuvası Olduğunu Kanıtlayan, 16 'İğrenç' Parazit!

1
0
0
0
0
Bir parazit uzmanı ve bir fotoğrafçı İngiltere'de, evimizde bulunabilecek ufak canlıların fotoğraflarını çekti. Görüntüler büyüleyici olduğu kadar korkunç da.

Kanepede ve halıda, insan derisini kemirmeyi misyon edinmiş bu korkunç canavarlar; size kış temizliği yapmanız için ilham kaynağı olacaklar. Bir bilim insanı ve ünlü bir fotoğrafçı İngiltere'de yaptıkları bir çalışmayla; evinizin çevresinde gizlenmiş parazitleri gözler önüne serdiler. Kendi bahçesindekiler dahil, parazit avına çıkan bu ikili, parazitlerin mikroskobik ortamlardaki fotoğraflarını çektiler.

Birazdan göreceğiniz parlak renkli yaratıklar, mobilya ve halılarınızda yaşıyorlar. Açık alanlarda da bulunan ve insan derisine yapışan bu maytlar (kenelerle birlikte acarina alttürünün büyük çoğunluğunu oluşturan eklem bacaklı canlılar), çok küçük boyutlardalar ve ancak elektron mikroskopları ile ayrıntılı incelenebiliyor. Banyo lifinden, evcil hayvan taraklarına, kanepelerden halılara yayılmış bu canlılar; allerjik reaksiyon göstermenize dahi neden olabilir!

Steve Gschmeissner isimli araştırmacı, dünyanın lider elektron mikroskobu Dennis Kunkel (mikroskoba cihazı keşfeden araştırmacının ismi verilmiş) ile yaptığı bu ortak çalışmada yüzlerce mayt inceledi. Yaptıkları çalışmayla ilgili Steve Gschmeissner “Bu güne dek İngiltere’de bilinen tüm parazitleri inceledim”, Kunkel ise “Bu mikroskopi yöntemi kullanıldıkça, bakteriler ve bakteri biyolojisi hakkında saklı kalacak hiçbir şey olmayacaktır” ifadelerini kullandılar.

Aşağıda birlikte yaptıkarı çalışmanın resimlerini görebilirsiniz.

Kaynak : http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3981644/Meet-housemates-Incredible-images-PARASITES-hiding-home.html
1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0