Huawei Mate 40 Pro, Hem Fiziksel Hem de Sanal Kontrol Tuşlarına Sahip Olabilir

15
8
6
0
0
Huawei'nin yaklaşmakta olan yeni amiral gemisi telefonu Mate 40 Pro'nun etkileyici bir özelliğe sahip olacağı konuşuluyor. Bu özellik, Mate 30 serisinde kaldırılan fiziksel tuşların yerine gelen sanal kontrol özelliğinin Mate 40 Pro'da da bulunacağını gösteriyor.

Çinli teknoloji üreticisi Huawei, bir süredir yeni amiral gemisi telefonu Mate 40 serisi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Şirketin, yeni amiral gemisi telefonuyla neler sunacağı şu an için bilinmiyor ancak yaşanan son gelişmeler, Mate 40 Pro'da hem fiziksel hem de sanal kontrol bölümlerinin olabileceğini gözler önüne seriyor. 

Huawei'nin Mate 40 serisi, çok kısa bir süre önce teknik çizimlere dayanan tasarımlarıyla gün yüzüne çıkmıştı. O dönemlerde paylaşılan görüntüler, Mate 40'ın kavisli, Mate 40 Pro'nunsa ekstra kavisli bir ekrana sahip olacağını ortaya koyuyordu. Üstelik Huawei, Mate 40 Pro'da Mate 30 serisinde kaldırılan ses kontrol tuşlarını geri getiriyordu. İşte bu durum, Mate 40 Pro'da önemli bir yeniliğin var olabileceğini açıkça gözler önüne seriyor.

Mate 40 Pro, çok büyük bir ihtimalle böyle görünecek

Huawei Mate 40 Pro

Huawei, Mate 30 Pro'yu duyururken etkileşimli dokunmatik kontrol sistemi tanıtmıştı. Bu özellik, kullanıcılara çok önemli avantajlar sağlıyordu. Örneğin bir kullanıcı, Mate 30 Pro'yu kullanarak ekranın kavisli bölgelerine tuş atamaları yapabiliyor, bu sayede hem oyun hem de diğer işlemler için kolaylık sağlanıyordu. Mate 40 Pro'da zaten fiziksel tuşların bulunuyor olmasıysa, etkileşimli dokunmatik kontrol sistemine duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor olabilir. Ancak görünüşe göre Huawei, bunun yerine daha gelişmiş bir dokunmatik kontrol sistemi üzerinde duruyor.

Geçmiş dönemlerde ortaya çıkan sızıntılara göre Huawei Mate 40 Pro, kullanıcılara 6,7 inç büyüklüğünde bir deneyim sunacak. Ekranın kavisli yapısı ise neredeyse arka kapağa kadar devam edecek. Ancak bu durum, Huawei'nin etkileşimli dokunmatik kontrol sisteminden vazgeçmesine neden olacak bir şey değil. Beklentilere göre Huawei, Mate 40 Pro'da hem sanal hem de fiziksel tuşların kullanılmasına imkan tanıyacak. Üstelik kullanıcılar, bu özelliği telefonlarının Ayarlar menüsü üzerinden manuel olarak ayarlayabilecekler.

Huawei

Huawei'nin etkileşimli dokunmatik kontrol sistemi, kullanıcıların oyun oynarken duyduğu denetleyici ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Çünkü bir kullanıcı, ekranın kavisli bölgesine tuş atamaları yapabiliyor. Huawei'nin etkileşimli dokunmatik ekranıysa tam da denetleyicilerin üstlendiği görevin kullanılabilir olmasını sağlıyor. Ayrıca kullanıcılar, bu bölüme kameraları için deklanşör tuşu atamaları da yapabiliyorlar. Huawei'nin Google Servisleri'nden yoksun olan yeni amiral gemisi telefonu için ne gibi etkileyici özellikler ekleyeceği ise önümüzdeki dönemlerde açığa çıkacak.

Kaynak : https://www.huaweicentral.com/huawei-mate-40-pro-to-use-both-physical-and-virtual-key-controls/
15
8
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
8
6
0
0