İnternet Sayesinde Popüler Olup Açıklama Getirelemeyen 7 Gizemli Fotoğraf

9
3
2
1
1
İnternet, geçmişimize dair önemli soruları da beraberinde getiren teknoloji oldu. Henüz internete sahip olmadığımız zamanlarda çekilen bazı fotoğraflara açıklama getirmekte zorlanıyoruz. Bu listedeki fotoğrafların gerçekliği kanıtlanmamış olsa da çoğu gizemini koruyor.

İçerisinde az da olsa gizem unsuru olan şeyleri konuşmayı çok seviyoruz ve internet, bunları konuşmak için harika bir imkan tanıyor. Ancak önemli bir sorun da var: Bilgi kirliliği. 

Bu listedeki fotoğrafların çoğunun gerçekliği kanıtlanmış bile değil ama internetin de etkisi ile her birinin ardındaki hikaye merak ediliyor. Sizin için elimizden geldiğince açıklamaya çalıştık.

Zamanda yolculuk eden fotoğraf makinalı hipster:

hipster

1941 yılında, Kanada'nın British Columbia bölgesinde çekilen bu fotoğraftaki tuhaf giyimli adam, yıllardır internetin en popüler simalarından birisi. Buna rağmen kim olduğu, çevresindeki diğer insanlardan neden bu kadar farklı giyindiği bilinmiyor. Tarzının bulunduğu yıla değil de 2000'li yıllara ait olduğu aşıkar. Üstelik elinde, fotoğraf makinasına benzeyen bir cihaz da tutuyor.

Kennedy suikastinin gizemli tanığı: Babushka Lady

ABD Başkanı JFK’ye 22 Kasım 1963'te düzenlenen suikastin ardından, olaya ilişkin görüntüler yıllar boyunca araştırıldı. Yukarıdaki görsel ise aslında bir videodan alınan kesit. Daire içerisindeki kadının olay günü pek çok farklı görüntüde yer aldığı kayıtlara geçti. Ancak kim olduğu, yaşananları neden herkesden önce takip etmeye başladığı ve neden bu kadar çok görüntüde yer aldığı çözülemedi. Soruşturmalar sırasında kendisine The Babushka Lady lakabı verildi.

İnternet dünyasının bir başka efsanesi olan Copper Ailesi'nin bu tuhaf fotoğrafı:

Bir başka internet efsanesi daha. 1950’de Teksas’ta çekilen bu görüntüde; anne, çocuklar, anneanne poz vermiş. Yanda duran adamın kötü bir şaka olduğunu düşünsek de görüntü hakkında resmi olarak doğrulanmış bir bilgi bulunmuyor. Tabii bu kadar ürkütücü olunca merakımızın gizli dehlizlerinde sürüklenip internet hikayelerine alet ediliyor. 

Ölen bir askerin cenazesinin kaldırığı gün çekildiği söylenen bu fotoğraf:

Birinci Dünya Savaşı’ında döneminde görev yapan bir İngiliz birliğine ait bu fotoğrafın çekildiği gün, birlikteki askerlerden biri olan Freddy Jackson'ın cenazesi kaldırılmıştı. Kayıtlara göre Jackson, makina bölümünde görev alıyordu ve bir uçağın yakıt tankının patlamasıyla hayatını yitirmişti. Kendisinin cenazesine ait olan fotoğrafta kendisinin de görüldüğünün söyleniyor. Tabii ki bu durum hiçbir zaman kanıtlanamadı.

Arizona’daki gizemli ışıklar:

1997’de ABD'nin Arizona eyaletinde çekilen görüntüler, internetin en popüler UFO efsanelerinden. Ancak fotoğraf hakkında bilinen tek net detay 4 Temmuz tarihinde çekilmiş olduğu. Bunun dışındaki tüm bilgiler, gerçekliği büyük ölçüde kanıtlanamayan söylentilere ait. 

Mary Reeser’ın ölümü:

mary reeser

ABD'nin Florida eyaletinde yaşayan Mary Reeser bir kalorifer kazanı patlamasında öldü ve bedeni anında küle dönüştü. Bilmeyenler için böyle bir patlama ve neden olduğu yangına maruz kalmak, hemen hemen tamemen küle dönüşmenize yol açar. Ancar Reeser'dan geriye sadece bir bacağı kaldı. Patlamanın olduğu yerden metrelerece uzaklıkta bulunan plastiklerin bile eridiği bir sıcaklıkta böyle bir durumun nasıl yaşandığı gizemi çözülemedi.

Conjuring 2 filmine ilham veren bu fotoğraf:

conjuring

Fotoğrafın yeniliğine aldanmayın. 2016 yapımı Conjuring 2 filminde de konu edilen bu fotoğraf; dört çocuğa sahip Peggy Hodgson'ın evinde çekildi. Kadın, kötü ruhların onları rahatsız ettiğini ileri sürüyor, kızı Janet'ın tuhaf davranışlarını bildiriyordu. İleri sürdüğü şeyler ne kadar doğru, hala muamma. Ancak olayın yaşandığı dönemde kamuoyunu çok meşgul etmişti.

9
3
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
3
2
1
1