Hindistan'ın İnsanlı Uzay Görevleri İçin Mürettebat Kaçış Sistemi Başarıyla Test Edildi

9
4
4
1
1
Hindistan'ın insanlı uzay görevleri için üzerinde çalıştığı kaçış sistemi kapsülü test edildi. Test başarı ile sonuçlandı ve kapsül için yeni testler planlandı.

Hindistan Uzay Araştırmaları Örgütü (ISRO), Hindistan'ın ilk insanlı uzay uçuşu hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Hint uzay ajansı, 5 Temmuz'da Hintli İnsan Uzay Gemisi Programı'nın (HSP) bir parçası olarak Mürettebat Kaçış Sistemini başarıyla test etti. Son dönemde insanlı uzay uçuşları için yapılan çalışmalar geliştirilen yeni projelerle mümkün olacak gibi duruyor.

Mürettebat Kaçış Sistemi (PAT), acil durumlar için geliştirilen entegre bir güvenlik önlemidir. Uçuş sırasında bir şeyler ters giderse, tüm mürettebatı fırlatma aracından çıkarır. Amacı, ekibin herhangi bir patlamadan güvenli bir mesafeye ulaşmasını sağlamaktır. Bu özel Mürettebat Kaçış Sistemi, Andhra Pradesh sahilindeki Sriharikota adasındaki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nde test edildi. Test toplam 256 saniye sürdü ve 2,7 km'lik bir yükseklikte 2.9 km'lik bir mesafeyi kapsadı. Görev performansını kaydetmek için toplam 300 sensör kullanıldı. Bu test, ISRO için bir ilk oldu ve bu Mürettebat Kaçış Sistemi’nin insanlı uzay görevleri için yeni bir adım olduğu görüldü.

PAT görevinin başarısından sonra, ISRO için bir sonraki adım kapsülü uçuş modunda durdurmak olacak. Ekip bir felaketin ortaya çıkması durumunda Mürettebat Kaçış Sistemi’nin ne denli başarılı olacağını tespit etmeye çalışıyor. Bu testler PAT sistemin kalitesini belirleyecek ve dolayısıyla, bir insanlı uzay uçuşu için kriter olarak hizmet edecektir. Ayrıca, bu testin başarısı insanlı uzay görevi için en az bir gereksinimin karşılandığını gösterir.

Kaynak : https://beebom.com/isro-gears-up-for-indias-first-manned-mission-after-successful-pat/
9
4
4
1
1
Emoji İle Tepki Ver
9
4
4
1
1